Pole position pre Verstappena, dvojnásobný majster zdolal oba Mercedesy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pole position pre Verstappena, dvojnásobný majster zdolal oba Mercedesy

Trojica najlepších v kvalifikácii Veľkej ceny Mexika F1.
Trojica najlepších v kvalifikácii Veľkej ceny Mexika F1.Profimedia
Kvalifikáciu na Veľkú cenu Mexika vyhral už istý majster sveta Max Verstappen (25) z Red Bullu, ktorý obhajuje na tamojšej trati vlaňajší triumf.

Holanďan porazil oboch pilotov Mercedesu Georgea Russella a Lewisa Hamiltona o viac ako tri desatiny sekundy. Jeho tímový kolega Sergio Pérez vyštartuje zo štvrtej pozície. 

Pre dvadsaťpäťročného holandského pretekára je to celkovo devätnásta pole position v kariére. V tohtoročnom kalendári pretekov F1 už šiesta. Vo Veľkej cene zaútočí na rekordný - štrnásty triumf sezóny, ktorým by prekonal Michaela Schumachera zo sezóny 2004 a Sebastiana Vettela z ročníka 2013.

Verstappenovi kvalifikácia sadla. Od jej úvodu mal najrýchlejšie časy. Napriek tomu ho v závere mohol ohroziť Russell. V záverečnej časti ale Brit vyšiel mimo trať a na víťaza stratil 304 tisícin sekundy. 

Najväčšiu podporu fanúšikov má, samozrejme, pilot Sergio Pérez. Rodák z Guadalajary túži po historickom úspechu - stať sa prvým Mexičanom, ktorý vyhrá domácu veľkú cenu. Na svojho kolegu z Red Bullu stratil 353 tisícin.

Charles Leclerc, s ktorým bojuje o druhú priečku v poradí šampionátu, skončil siedmy. Od seba ich delia dva body. Šiesty najrýchlejší čas vybojoval Valtteri Bottas z Alfa Romeo. Popri ňom odštartuje piaty Španiel Carlos Sainz na Ferrari.

Najlepšiu desiatku uzatvárajú Lando Norris z McLarenu a dvojica pilotov z Alpinu Fernando Alonso s Estebanom Oconom.

Veľká cena Mexika odštartuje v nedeľu o 21:00 hod.