Posledná šanca pre Ronalda. Portugalsko nastúpi proti Ghane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Posledná šanca pre Ronalda. Portugalsko nastúpi proti Ghane

Kapitán Portugalska bude v Katare bojovať aj o angažmán.
Kapitán Portugalska bude v Katare bojovať aj o angažmán. Profimedia
Futbalisti Portugalska vstúpia vo štvrtok do bojov na MS v Katare v pozícii favorita H-skupiny. Na štadióne 974 v Dauhe sa o 17:00 stretnú s Ghanou dva dni po tom, čo ich kapitán Cristiano Ronaldo (37) po vzájomnej dohode predčasne ukončil zmluvu s Manchestrom United.

Ronaldo ešte v pondelok na tlačovej konferencii reagoval na špekulácie, že jeho kontroverzné televízne interview s kritikou pomerov v Manchestri United prenieslo nervozitu aj do šatne národného tímu: "Nálada v kabíne je výborná. Nie sú tu žiadne problémy, týmto tímom neotrasie nič. Využijem túto príležitosť, aby som odkázal - prestaňte sa už pýtať iba na mňa. Je pred nami dôležitý turnaj a chceme uspieť."

Od stredy je už historicky najlepší kanonier portugalskej reprezentácie bez klubovej príslušnosti a na svojom piatom svetovom šampionáte chce minimálne zopakovať semifinálovú účasť z MS 2006. Na ďalších troch sa jeho tím nedostal ďalej ako do osemfinále. Tridsaťsedemročný Ronaldo zaznamenal v najcennejšom drese rekordných 117 gólov, z toho sedem na MS.

Imperatívom pre európskeho šampióna z roku 2016 je skončiť v skupine na prvom mieste, aby sa vyhol osemfinálovej konfrontácii s predpokladaným víťazom G-skupiny a topfavoritom turnaja Brazíliou. Oba portugalsky hovoriace tímy by sa v prípade skupinových prvenstiev mohli stretnúť až vo finále.

Portugalsko sa s Ghanou stretlo v skupine aj na MS v roku 2014 v Brazílii. O triumfe európskeho zástupcu 2:1 vtedy rozhodol desať minút pred koncom práve Ronaldo, no oba tímy skončili svoje účinkovanie už v základnej skupine.

Ghana je tím bez veľkých mien, kolektívnym poňatím sa pokúsi zopakovať štvrťfinálovú účasť z MS 2010 v JAR. Vo výbere figurujú bratia Andre a Jordan Ayewovci, pozornosť budú pútať aj stredopoliari Thomas Partey z Arsenalu, Mohammed Kudus z Ajaxu a útočník Iňaki Williams z Athletica Bilbao. Jeho brat Nico Williams sa na šampionáte predstaví v drese Španielska.

Portugalsko - Ghana

Predpokladané zostavy:

Portugalsko: Costa - Cancelo, Pepe, Dias, Guerreiro - Neves, Carvalho, Fernandes - B. Silva, Ronaldo, Leão

Ghana: Ati Zigi - Lamptey, Amartey, Djiku, Baba - Partey, Abdul Samed - Sulemana, Kudus, J. Ayew - Williams