Považská Bystrica v osemfinále EP proti obhajcovi, Iuventa s KPR Kobierzyce

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Považská Bystrica v osemfinále EP proti obhajcovi, Iuventa s KPR Kobierzyce

Michalovčanky čaká zápas s poľským súperom.
Michalovčanky čaká zápas s poľským súperom. TASR
Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa v osemfinále Európskeho pohára EHF stretnú s obhajcom trofeje Närbö IL z Nórska. Iuventa Michalovce nastúpi v rovnakej fáze EP žien v dvojzápase proti poľskému tímu KPR Gminy Kobierzyce. Rozhodol o tom utorkový žreb v sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF) vo Viedni.

Považská Bystrica bude mať v prvom dueli výhodu domáceho prostredia, hrať sa bude 11. alebo 12. februára. Odvetné stretnutie je na programe o týždeň neskôr.

Närbö, momentálne desiaty tím nórskej ligy, vyhralo v minulej sezóne Európsky pohár po finálovom triumfe nad rumunským CS Minaur Baia Mare. Medzi najlepšiu šestnástku sa obhajca teraz dostal cez slovinský Gradec a fínsky BK-46. P. Bystrica si poradila s bosnianskym Izvidjač Ljubuški a chorvátskym HRK Gorica.

Iuventa odohrá prvý zápas v Poľsku 7. alebo 8. januára, odvetu na domácej pôde o týždeň neskôr. Michalovské hádzanárky prešli do osemfinále súťaže cez švajčiarsky Winterthur a švédsky tím Lugi HF. Tretí tím prebiehajúceho ročníka poľskej ligy Kobierzyce vyradil v tejto sezóne Ferizaj z Kosova a grécky PAOK Solún.