Pozitívny dopingový test v Trnave. Česká tenisová hviezdička bola suspendovaná

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pozitívny dopingový test v Trnave. Česká tenisová hviezdička bola suspendovaná

Vlaňajšia finalistka wimbledonskej juniorky Bartůňková mala pozitívny test.
Vlaňajšia finalistka wimbledonskej juniorky Bartůňková mala pozitívny test.Profimedia
Nikola Bartůňková (18) je od polovice apríla suspendovaná a nemôže sa zúčastňovať na žiadnych oficiálnych medzinárodných turnajoch organizovaných ITF alebo WTA. Česká tínedžerka, ktorá sa vlani dostala do finále juniorky na slávnom Wimbledone, mala pozitívny dopingový test na látku trimetazidín.

Bartůňkovú kontrolovali dopingoví komisári vo februári na podujatí ITF W50 v Trnave a v marci na turnaji W75 v slovinskom Maribore. Oba testy preukázali prítomnosť spomínanej látky. Tá patrí medzi zakázané látky klasifikované ako hormonálne a metabolické modulátory. Trimetazidín sa v mnohých krajinách používa na liečbu angíny pectoris. Má pomáhať zlepšovať fyzickú vytrvalosť.

"Sami nevieme, snažíme sa vyšetriť, čo sa mohlo stať. Nikola čoskoro vydá vyhlásenie," povedal pre českú mutáciu Flashscore Správ Pavel Bartůněk, otec mladej tenistky.

Vlaňajšia finalistka wimbledonskej juniorky odohrala posledný súťažný zápas v polovici apríla na antukovom podujatí vo Švajčiarsku a vypadla v prvom kole s outsiderkou Francescou Curmiovou z Malty.

Bartůňková vlani prežila najúspešnejšiu sezónu svojej kariéry. Osemnásťročná Češka získala svoje prvé trofeje na profesionálnej tour, keď trikrát triumfovala na antukových podujatiach W25. V apríli tohto roka, krátko pred pozastavením činnosti, si v rebríčku polepšila na 226. miesto.