Preteky Giro d'Italia odštartuje budúci rok časovka na bývalej železničnej trati

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Preteky Giro d'Italia odštartuje budúci rok časovka na bývalej železničnej trati

Slávne preteky každoročne pútajú veľkú pozornosť.
Slávne preteky každoročne pútajú veľkú pozornosť.Profimedia
Budúcoročné preteky Giro d'Italia otvorí 6. mája individuálna časovka na pobrežnom cyklistickom chodníku Costa dei Trabocchi. V stredu to oznámili organizátori podujatia.

Trasa vznikla prebudovaním bývalej železničnej trate v regióne Abruzzo na pobreží Jadranského mora. Takmer celá 18,4 kilometrov dlhá časovka bude na cyklistickom chodníku Costa dei Trabocchi, s krátkym stúpaním pred cieľom v Ortone.

"Som nadšený myšlienkou štartu Giro v regióne Abruzzo. Je to splnený sen, najmä s ohľadom na prológ na Costa dei Trabocchi. Dobre si pamätám, že keď sa zrodil projekt cyklotrasy a videl som prvé trate, predstavil som si, aké krásne by bolo, keby sa tu uskutoční Giro d’Italia. Vyzeralo to perfektne," povedal taliansky cyklista tímu Trek-Segafredo Dario Cataldo, ktorý z regiónu pochádza.

Druhá etapa je 204-kilometrová trasa z Terama do San Salvo, ktorá je v prvej časti kopcovitá, ale očakáva sa, že sa skončí hromadným šprintom. Tretia etapa sa tiež začne v regióne Abruzzo v meste Vasto a následne bude smerovať na juh. Giro sa do regiónu vráti aj v siedmej etape, náročnom stúpaní na Gran Sasso d’Italia do Campo Imperatore.

Vysokohorská etapa, ktorá sa uskutoční 12. mája, bude prvým cieľom ročníka v nadmorskej výške nad 2000 metrov. Preteky sa skončia 28. mája, zvyšok trate organizátori zverejnia 17. októbra.