Prežil peklo. Haller zdolal rakovinu a vrátil sa na trávniky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prežil peklo. Haller zdolal rakovinu a vrátil sa na trávniky

Haller si návrat na trávniky užíval.
Haller si návrat na trávniky užíval. Profimedia
Futbalový útočník z Pobrežia Slonoviny Sébastien Haller (28) sa po takmer šiestich mesiacoch vrátil do zápasového diania. Po absolvovaní liečby rakoviny semenníkov sa predstavil v utorkovom prípravnom súboji Borussie Dortmund proti Fortune Düsseldorf (5:1).

Haller prišiel na ihrisko v 74. minúte stretnutia, ktorý odohral jeho klub počas zimného sústredenia v španielskej Marbelle. Futbalista absolvoval dve operácie a chemoterapiu v súvislosti s rakovinou semenníkov, ktorú mu diagnostikovali v júli uplynulého roka.

"Bol to skvelý moment. Dostal som veľký potlesk a množstvo odkazov. Rozprával som sa so súpermi. Takáto podpora mi prospieva k výkonu. Chcel som byť pri prvom zápase. Po polroku som si konečne obliekol dres Dortmundu. Veľmi som sa tešil, že budem hrať. Je to lepší pocit, ako behať v lese. Chýbalo mi to," reagoval šťastný Haller.

Afričan sa dostal do Dortmundu cez leto pred štartom aktuálneho ročníka za 31 miliónov eur z Ajaxu, avšak do súťažného duelu v drese Borussie ešte nenastúpil. Aktuálne šiesty celok Bundesligy odohrá prvé stretnutie druhej časti sezóny po dlhej zimnej prestávke 22. januára na domácej pôde proti Augsburgu.