Pri svojej derniére skončil deviaty. Sagan sa rozlúčil s cestnou cyklistikou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pri svojej derniére skončil deviaty. Sagan sa rozlúčil s cestnou cyklistikou
Peter Sagan absolvoval na ceste poslednú klasiku. Vo Francúzsku skončil deviaty na pretekoch Tour de Vendée.
Peter Sagan absolvoval na ceste poslednú klasiku. Vo Francúzsku skončil deviaty na pretekoch Tour de Vendée.Profimedia
Slovenský cyklista Peter Sagan (33) obsadil na svojich záverečných cestných pretekoch Tour de Vendée 9. miesto. Trojnásobný majster sveta oznámil svoj koniec vo WorldTour v januári tohto roka. Chce sa sústrediť na horskú cyklistiku. Nedeľňajšie preteky vyhral domáci Francúz Arnaud Démare z tímu Arkea Samsic.

Démare zvládol 207 kilometrov dlhé preteky s rovinatým profilom so štartom aj cieľom v meste La Roche-sur-Yon za 4:45:47 hodiny. V špurte, ktorý rozbehol Sagan, zdolal štyroch krajanov – slovenský pretekár stratil päť sekúnd.

Sagan je sedemnásobný držiteľ zeleného dresu z Tour de France, šampión monumentov Okolo Flámska či Paríž-Roubaix, na konte má spolu 121 víťazstiev. V budúcom roku je jeho cieľ účasť na OH 2024 v disciplíne cross country.

Výsledky:

1. Arnaud Demare (Fr./Arkea Samsic) 4:45:47 h, 2. Paul Penhoet (Fr./Groupama-FDJ), 3. Sandy Dujardin (Fr./TotalEnergies), 4. Bryan Coquard (Fr./Cofidis), 5. Clement Venturini (Fr./Citroen) všetci rovnaký čas ako víťaz, 6. Alexandre Delettre (Fr./Cofidis) +3s, ...9. Peter SAGAN (SR/TotalEnergies) +5s.