Problém pred finále Ligového pohára pre United? Rashfordov štart je otázny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Problém pred finále Ligového pohára pre United? Rashfordov štart je otázny

Z duelu proti Barcelone neodišiel Angličan úplne fit.
Z duelu proti Barcelone neodišiel Angličan úplne fit.Profimedia
Nad štartom Marcusa Rashforda (25) v nedeľnom finále Ligového pohára zatiaľ visí otáznik. Erik ten Hag (53) povedal, že je potrebné preskúmať závažnosť zranenia, ktoré nútilo vo forme hrajúceho útočníka odstúpiť proti Barcelone.

Rashford odkríval z ihriska po druhom zápase play-off Európskej ligy. To vyvoláva pochybnosti o tom, či v nedeľu nastúpi proti Newcastlu. Jeho tím chce vo Wembley získať prvú trofej od roku 2017. Žiadny hráč v piatich najlepších európskych ligách nemá viac gólov ako Rashford od konca majstrovstiev sveta, pričom jeho 24 zásahov v tomto ročníku je najviac, čo kedy strelil v jednej sezóne

"Lekárske vyšetrenie sme, samozrejme, urobili hneď po zápase, ale väčšinou si musíte počkať na stopercentnú diagnózu," povedal tréner United.

Vďaka štvrtkovému víťazstvu sa Red Devils udržali vo všetkých súťažiach, pod ten Hagom pokračujú vo svojom napredovaní. Holanďan stále cíti, že klub má pred sebou dlhú cestu, aby sa dostal späť tam, kde potrebuje byť.

"Byť v štyroch súťažiach nie je úspech, ale cesta k úspechu, ktorým je zisk trofeje. V nedeľu máme takúto príležitosť. Na všetkých frontoch potrebujeme tím, nemôžete to uhrať iba s 11 hráčmi - z hľadiska záťaže, ale aj taktiky," dodal tamojší lodivod a vyjadril sa aj k finálovému oponentovi:

"Newcastle je skvelý tím, má jasnú filozofiu, ako chce hrať. Je to nepríjemné mužstvo, proti ktorému sa hrá ťažko, takže musíme nájsť spôsob, ako vyhrať, držať svoju hru a sústrediť sa na ňu." Manažér tiež potvrdil, že francúzsky útočník Anthony Martial je naďalej zranený a v nedeľu nenastúpi.