Prvý tréning v Mexiku ovládlo Ferrari na čele so Sainzom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvý tréning v Mexiku ovládlo Ferrari na čele so Sainzom

Najrýchlejší v prvom tréningu bol v Mexiku Carlos Sainz.
Najrýchlejší v prvom tréningu bol v Mexiku Carlos Sainz.Profimedia
Španiel Carlos Sainz (28) na Ferrari bol najrýchlejší v prvom piatkovom tréningu na nedeľňajšiu Veľkú cenu Mexika motoristického seriálu F1.

Iba o 46 tisícin sekundy predstihol svojho tímového kolegu Charlesa Leclerca z Monaka. Tretí najlepší čas zajazdili piloti Red Bullu. Domáci Sergio Pérez aj už istý dvojnásobný svetový šampión Max Verstappen z Holandska zaostali o 0,120 s.

Pérez sa chce stať prvým Mexičanom, ktorý vyhrá domáce podujatie. Verstappen bude útočiť na rekordné 14. víťazstvo v aktuálnom ročníku pretekov F1. 

Sedemnásobný majster Lewis Hamilton, ktorý na svoj premiérový triumf v sezóne stále čaká, preťal cieľovú pásku ako piaty najrýchlejší. Fernando Alonso obsadil šiestu pozíciu. 

Šancu dostalo niekoľko mladých jazdcov. V monoposte Alpine sedel devätnásťročný Jack Doohan. Tím ho stiahol z trate po tom, čo sa obával o pohonnú jednotku, ktorú bude v pretekoch potrebovať Esteban Ocon

V dvoch prípadoch prerušila tréning červená vlajka. Pietro Fittipaldi musel pre problém s motorom odstaviť monopost Haasu a Liam Lawson nemohol pokračovať s nefukčnými brzdami.