PSG si opäť rozdelilo body s Benficou, Rüdiger zachránil Real Madrid

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

PSG si opäť rozdelilo body s Benficou, Rüdiger zachránil Real Madrid

Aktualizované
Antonio Rüdiger v úplnom závere vystrelil pre Real Madrid aspoň bod.
Antonio Rüdiger v úplnom závere vystrelil pre Real Madrid aspoň bod.Profimedia
Šachtar Doneck v skupine F takmer porazil Real Madrid, ten zachránil až v nadstavenom čase Rüdiger. PSG si druhýkrát po sebe rozdelilo body s Benficou. Veľké prekvapenie sa zrodilo v Haife, kde domáci Maccabi porazil Juventus a vyhral svoj prvý zápas v "milionárskej súťaži" od roku 2002.

Šachtar Doneck - Real Madrid 1:1 (0:0)

Góly: 46. Zubkov - 90+5. Rüdiger

V prvom polčase sa veľa zaujímavého vo Varšave nestalo. Zaujal aspoň pokus Federica Valverdeho, ktorý z diaľky strieľal pod brvno. Trubin si dal pozor. Šachtar sa na favorita pripravil lepšie ako pred týždňom a neotváral mu okienka v defenzíve. Naopak, udrel hneď po prestávke. Center zľava využil na presnú hlavičku Zubkov.

Real Madrid nebol smerom dopredu nebezpečný, stroskotával na pozornej defenzíve ukrajinského tímu. Ancelotti reagoval striedaniami, poslal do hry Viníciusa či Modriča. Bol to Traoré, kto mal ďalšiu šancu. Obšiel Lunina a trafil brvno.

Vyrovnanie neprišlo po hlavičke Viníciusa z hranice malého vápna, ale z úplne posledného centru v stretnutí dokázal vyrovnať Antonio Rüdiger. Zároveň so zakočením ho bolestivo zasiahol Trubin a nemecký obranca aj ukrajinský gólman potrebovali okamžité ošetrenie.

Našťastie to dopadlo dobre. Na poľskej pôde si tak oba tímy body podelili.

Real ratoval bod až v nadstavenom čase.
Real ratoval bod až v nadstavenom čase.Flashscore

Celtic - RB Lipsko 0:2 (0:0)

Góly: 75. Werner, 84. Forsberg

Celtic mal skvelú pasáž tesne pred uplynutím polhodiny stretnutia. Sead Hakšabanovič sa v 26. minúte snažil zakončením z uhla nachytať brankára Blaswicha, ten si dal pozor. O minútu neskôr Matt O'Riley opečiatkoval žrď, odrazenú loptu zakončil Greg Taylor do brvna a zakrátko išla hlavička Furuhašiho tesne nad bránku Lipska.

Odpovedať chcel počas 45. minúty Christopher Nkunku, ktorý sa pohral s obrancami, no Hart proti nemu vytiahol skvostný zákrok. Nevyužité šance Celtic veľmi mrzeli, nakoľko Lipsko rozhodlo o výhre v poslednej štvrťhodine. Najskôr Timo Werner hlavičkoval mimo dosah Harta po centri z ľavého krídla a v závere Emil Forsberg poistil tri body.

Tabuľka skupiny F.
Tabuľka skupiny F.Flashscore

PSG - Benfica 1:1 (1:0)

Góly: 40. Mbappé (pen.) - 62. J. Mário (pen.)

PSG hral doma s Benficou o istotu postupu zo skupiny a ako favorit mal viac z hry. Dlho sme nevideli strelu na bránku, až v 34. minúte poslal propagačný pokus Sarabia. Skóre otvoril z pokutového kopu Kylian Mbappé. Penaltu získal Juan Bernat, ktorého bezhlavo trafil António Silva.

Benfica takisto odpovedala z jedenástky. Previnil sa Marco Veratti. Toto zaváhanie s prehľadom potrestal João Mário. Francúzsky majster sa ťažko dostával do ďalších možností. Jednu mal Mbappé, minul priestor troch žrdí. V závere nepretlačili loptu do siete ani Marquinhos s Mukielem.

PSG aj Benfica preto natiahli série bez prehry. V tejto sezóne nenašli premožiteľov ani po dvoch vzájomných stretnutiach a s ôsmimi bodmi sú na čele tabuľky skupiny H.

PSG doma nevyhralo.
PSG doma nevyhralo.Flashscore

Maccabi Haifa - Juventus 2:0 (2:0)

Góly: 7., 42. Atzili

Rozhodnutie prišlo už v prvom polčase, keď sa dvakrát presadil Omer Atzili. Domáci na súpera vyleteli. Veľmi rýchlo išli do vedenia po hlavičke spomínaného futbalistu zo siedmej minúty a mohli pridať ďalší gól. Brankár Szczęsny mal šťastie pri priamom kope Cheryho smerujúceho do konštrukcie bránky.

Atzili využil nedôraz defenzívy turínskeho tímu aj počas 42. minúty, keď krásnou strelou ľavačkou trafil pod brvno. Ešte pred prestávkou mohli odpovedať Vlahovič s Milikom, lenže hlavičku prvého menovaného vyrazil brankár Cohen a poľský útočník z dorážky zlyhal.

Gólman Maccabi sa blysol pri zakončení Ruganiho do rohu svätyne na začiatku druhého polčasu. Juventus bol v druhom dejstve lepším tímom, no prehral ďalší zápas a jeho trápenie pokračuje.

Síce ostal na treťom mieste skupiny H, ale tam má len tri body rovnako ako haifský tím. Pod trénerom Allegrim sa stolička rozkývala ešte viac.

Tabuľka skupiny H.
Tabuľka skupiny H.Flashscore