Ramsay chce pred Kaufland Cupom zapracovať na streleckej efektivite národného tímu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ramsay chce pred Kaufland Cupom zapracovať na streleckej efektivite národného tímu

Tréner národného výberu má pred zrazom jasný plán.
Tréner národného výberu má pred zrazom jasný plán.Profimedia
Reprezentanti Slovenska chcú na Kaufland Cupe triumfovať v oboch zápasoch, k čomu by im mala pomôcť aj zlepšená strelecká efektivita. Na bratislavskom turnaji nastúpia proti Nórsku (15. decembra) a Lotyšsku (17. decembra).

Slováci sa naposledy predstavili na novembrovom Nemeckom pohári, kde získali v troch stretnutiach dva body za prehry po predĺžení. Dojem z tohto podujatia by chceli napraviť pred domácim publikom a dosiahnuť prvé víťazstvo od májových MS, keď zdolali Dánsko 7:1 v skupinovej fáze.

"Teším sa na zápasy a atmosféru. Novembrový zraz som musel vynechať pre zranenie a tento turnaj chceme určite vyhrať," uviedol Róbert Lantoši. "Verím, že sa tu s gólmi roztrhne vrece a prispejem k tomu aj ja," dodal dvadsaťsedemročný útočník, ktorý má doposiaľ v reprezentačnom drese na konte päť gólov. Naposledy sa strelecky presadil v aprílovom prípravnom dueli proti Nemecku (3:2).

Útočník Mladej Boleslavi hrával v predchádzajúcom období ako center a tento post by mohol zaujať aj v národnom tíme. Nevylúčil to ani tréner Craig Ramsay, podľa ktorého vedie cesta k väčšiemu počtu gólov cez zlepšenie viacerých maličkostí.

"Naši centri sú rýchli a dobrí, na Nemeckom pohári sme mali 40 striel za zápas. Snažíme sa, aby pochopili kam ísť a ako skórovať. Máme veľa videí, na ktorých vidia, ako sa dostať pred brankára. Musíme brať súperovi viac pukov a byť dôslednejší pri dorážkach. To sú maličkosti, na ktorých musíme pracovať," uviedol kanadský stratég.

Mužstvo absolvuje do prvého duelu na turnaji tri tréningové jednotky. Vo štvrtok o 18:00 ho čaká prvý súboj s Nórskom. V piatok majú Slováci voľno, na programe je duel Nórov s Lotyšmi. V sobotu vyvrcholí podujatie stretnutím Slovenska s Lotyšskom so začiatkom o 13:00.