Real Madrid vyhral MS klubov, vo finále s Al-Hilalom padlo až osem gólov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid vyhral MS klubov, vo finále s Al-Hilalom padlo až osem gólov

Aktualizované
Real Madrid nedopustil žiadne prekvapenie, potvrdil úlohu najväčšieho favorita.
Real Madrid nedopustil žiadne prekvapenie, potvrdil úlohu najväčšieho favorita.Profimedia
Real Madrid vyhral vo finále MS klubov proti saudskoarabskému tímu Al-Hilal a toto podujatie ovládol už piatykrát v histórii.

Real Madrid - Al-Hilal 5:3 (2:1)

Góly: 13., 59. Vinícius, 18. Valverde, 54. Benzema, 58. Valverde - 63., 79. Vietto, 26. Marega

Favorit išiel od začiatku naplno, navyše sa k tímu pripojil aj kapitán Karim Benzema a dokonca nastúpil v základnej zostave. Skóre otvoril Vinícius, zakrátko sa k nemu pridal Valverde. Marega však znížil a v ďalšej šanci len tesne minul roh svätyne Lunina, no nevyrovnal, a tak prišiel trest po zmene strán.

Realu fantasticky vyšla úvodná štvrťhodina druhého dejstva a hlavne v rozmedzí 54. až 58. minúty strelil tri góly, čím rozhodol. Postupne sa presadil Benzema a asvojimi druhými zásahmi v stretnutí Valverde i Vinícius. Al-Hilal ale zbrane nezložil. Vietto dvomi zásahmi po sebe vykresal iskierku nádeje, no ako plamienok vzbĺkol, tak rýchlo aj zhasol.

"Biely balet" vyhral znova MS klubov, na ktorých ešte nikdy neprehral ani jeden zápas. Toni Kroos zároveň zlepšil svoj vlastný rekord, ako jediný hráč histórie sa tešil na tomto podujatí už šiesty raz v kariére, pričom ani žiadny klub nemá viac titulov. Najviac ich drží samotný Real a to päť. Nemec ten jeden navyše pridal v drese Bayernu.

O 3. miesto

Al Ahly - Flamengo 2:4 (1:1)

Góly: 38., 60. Abdelkader - 11., 84. Barbosa (oba z pen.), 77., 90+1. Pedro

ČK: 69. Abdullfata (Al Ahly)

Gabriel Barbosa otváral skóre v jedenástej minúte, ale egyptský tím dokázal skóre otočiť zásluhou dvoch zásahov Abdelkadera. Zdalo sa, že by sa mohlo zrodiť ďalšie prekvapenie na úkor aktuálneho víťaza Copa Libertadores, avšak po červenej karte Abdullfate sa všetko znova zmenilo.

Najskôr Pedro vyrovnal a následne Barbosa svojím druhým gólom z bieleho bodu vrátil vedenie Flamengu. Poistku pridal spomínaný Pedro. Mužstvo trénera Vítora Pereiru tak aspoň čiastočne napravilo prekvapivé semifinálové vypadnutie s tímom Al-Hilal.