Reprezentácia bude bez Polievku či Vavra, odišlo kvarteto. Pribudli obrancovia z Niké ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Reprezentácia bude bez Polievku či Vavra, odišlo kvarteto. Pribudli obrancovia z Niké ligy
Polievka bojuje so zranením.
Polievka bojuje so zranením.Profimedia
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona (55) musel riešiť viacero problémov. Až piati hráči podstúpili vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Tá u štyroch preukázala komplikácie, ktorých liečba vyžaduje niekoľko týždňov.

Na zraz do Senca pred prípravnými zápasmi s Rakúskom a Nórskom prišla so zdravotnými problémami pätica Róbert Polievka, Denis Vavro, Ivan Schranz, Ľubomír Šatka a Dávid Hancko. Všetci absolvovali vyšetrenie magnetickou rezonanciou.

"Vavro má menšie svalové zranenie priťahovača, posielame ho späť do klubu na doliečenie, ktoré odhadujem na 3-6 týždňov. Robo prišiel s poranením zadného stehenného svalu a liečba by mala trvať 4-6 týždňov a aj on cestuje naspäť do klubu," uviedol lekár národného tímu Zsolt Fegyveres.

"Ľubo má po poslednom zápase vážne poranenie členka a u neho liečba potrvá najdlhšie, asi 10-12 týždňov a samozrejme, nemá význam, aby na zraze zostával, keďže do zápasu zasiahnuť nemôže," pokračoval.

"U Schranza pretrvávajú chronické bolesti v oblasti pravej slabiny a rezonancia ukázala akútne zhoršenie. V poriadku by mohol byť za 3-4 týždne," nechal sa počuť Fegyveres. Hancko je v poriadku.

Tréner Francesco Calzona donominoval obrancu Trnavy Sebastiana Kóšu, ktorý sa pripravuje s reprezentáciou do 21 rokov na prípravné zápasy v Španielsku a na Malte a Mareka Kristiána Bartoša z Podbrezovej. Obaja môžu zažiť debut v seniorskej reprezentácii.