Rímske AS padlo v súboji so Salzburgom, laxný Juventus remizoval s Nantes

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rímske AS padlo v súboji so Salzburgom, laxný Juventus remizoval s Nantes

Aktualizované
Favorit z Ríma bude mať v odvete čo robiť.
Favorit z Ríma bude mať v odvete čo robiť.Profimedia
Futbalisti AS Rím prehrali v šestnásťfinále Európskej ligy na trávniku Salzburgu 0:1. Juventus opäť zaostal za očakávaniami, tentokrát len remizoval s Nantes a podčiarkol tak mizerný večer talianskych klubov v súťaži.

Ajax Amsterdam - Union Berlín 0:0

Ajax privítal berlínsky Union a síce mal územnú prevahu, šance si však vytvorili hlavne hostia z brejkov. V 65. minúte dostali loptu do siete, no gól Mortena Thorsbyho neplatil pre ruku.

Red Bull Salzburg - AS Rím 1:0 (0:0)

Gól: 88. Capaldo

Mužstvo Josého Mourinha bude musieť v odvete na domácom trávniku poriadne zabrať, pretože húževnatý súper podal koncentrovaný výkon. Remízový zápas napokon rozhodol dve minúty pred koncom riadneho hracieho času Argentínčan Nicolas Capaldo.

Šachtar Doneck - Stade Rennes 2:1 (2:0)

Góly: 11. Kryskiv, 45.+1 Bondarenko (z 11 m) - 59. Toko Ekambi

Donecký Šachtar pôjde do odvety vo francúzskom Rennes s jednogólovým náskokom. Vo svojom prechodnom domove vo Varšave viedol už po polčase 2:0 vďaka gólu Dmytra Kryskiva a penalte Arťoma Bondarenka. Po zmene strán znížil Karl Toko Ekambi, no Rennes už vyrovnať nedokázalo.

FC Sevilla - PSV 3:0 (1:0)

Góly: 45. + 2 En Nesyri, 50. Ocampos, 55. Gudelj

Priebeh stretnutia mal prekvapivo jednoznačný priebeh. Sevilla, ktorá je hegemónom súťaže, zaskočila PSV gólom do šatne. Na začiatku druhého dejstva potvrdila víťazstvo dvomi presnými zásahmi v rozmedzí piatich minút a odveta bude zrejme už len formalitou.

Sporting Lisabon - Midtjylland 1:1 (0:0)

Gól: 90. 1 4 Coates - 77. Ashour

V Lisabone sa zrodil ďalší prekvapivý výsledok. Portugalský favorit nedokázal zdolať outsidera z Dánska a "poďakovať" sa môže hlavne španielskemu gólmanovi Adánovi, ktorý v 77. minúte urobil hrubú chybu. Emam Ashour následne iba napriahol z veľkej diaľky a rozhodol o osude zápasu. Remízu zachraňoval v úplnom závere Coates.

Bayer Leverkusen - AS Monako 2:3 (0:1)

Góly: 48. Diaby, 59. Wirtz - 9. Hradecký (vl.), 74. Diatta, 90. + 2 Disasi

Súboj bez väčšieho favorita priniesol gólové hody. Leverkusen prehrával od 9. minúty po vlastnom zásahu Hradeckého, následne však dvomi presnými zásahmi otočil skóre. Monako vrátil do hry Diatta a v nadstavenom čase zasadil domácim fatálny úder Disasi. "Kniežatá" tak majú postup do osemfinále vo svojich rukách.

Juventus - Nantes 1:1 (1:0)

Góly: 13. Vlahovič - 60. Blas

Fanúšikovia "starej dámy" zažili ďalšie obrovské sklamanie. Juventus mal všetky predpoklady na to, aby trpaslíka z francúzskej ligy jednoznačne prevýšil a po góle Dušana Vlahoviča sa zdalo, že spiaci gigant predsa ukáže svoju silu. Turínčania však v druhom polčase predviedli profesorský futbal, ktorý je pre Allegriho mužstvo v posledných mesiacoch typický, dovolili Nantes vyrovnať a poriadne si skomplikovali postupové plány. Záver duelu sa niesol v kontroverznom duchu, pretože rozhodca neodpískal ruku jedného z hráčov francúzskeho celku v pokutovom území.