Roman Josi prepísal historické tabuľky Nashvillu: O tom som ani nesníval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Roman Josi prepísal historické tabuľky Nashvillu: O tom som ani nesníval

Josi zaknihoval 147. gól a 420. asistenciu.
Josi zaknihoval 147. gól a 420. asistenciu. Profimedia
Obranca Roman Josi (32) sa stal najproduktívnejším hráčom v histórii Nashvillu Predators. V nočnom zápase NHL na ľade Chicaga prispel gólom a asistenciou k víťazstvu 4:2, čím dosiahol svoj 567. kanadský bod.

Na čele historického bodovania klubu predbehol bývalého útočníka Davida Legwanda. Za nimi je zatiaľ na treťom mieste útočník Filip Forsberg so 494 bodmi. Josi dosiahol rekordný bod v 791 zápase základnej časti, pričom všetky odohral v drese Nashvillu. V tomto ukazovateli je priebežne druhý za Legwandom, ktorý odohral za "predátorov" 956 stretnutí. Švajčiarsky obranca v NHL doposiaľ nastrieľal 147 gólov, ku ktorým pridal 420 asistencií.

"O niečom takom som ani nesníval, keď som začínal v NHL. Je to aj zásluha mojich spoluhráčov, tímu a všetkých ľudí okolo klubu. Vnímam to ako obrovskú česť," povedal 32-ročný Josi, ktorý pôsobí v organizácii Predators od roku 2008, keď ho klub draftoval z 38. miesta a už šiestu sezónu je kapitán tímu. Zároveň je najproduktívnejším Švajčiarom v histórii NHL.