Rozhodne sa v posledných dvoch kolách: Vyhrá Slovan alebo Košice a vypadne Prešov?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozhodne sa v posledných dvoch kolách: Vyhrá Slovan alebo Košice a vypadne Prešov?

Kto z tejto dvojice vyhrá základnú časť Tipos Extraligy?
Kto z tejto dvojice vyhrá základnú časť Tipos Extraligy?Profimedia
Nie nadarmo sa hovorí, že táto sezóna v Tipos Extralige je vyrovnaná ako nikdy predtým. O všetkom podstatnom sa definitívne rozhodne až v záverečných dvoch kolách.

Na čele tabuľky sa po 48 odohraných zápasoch nachádza Slovan Bratislava s trojbodovým náskokom pred Košicami. "Belasí" potrebujú proti Liptovskému Mikulášu a Novým Zámkom získať aspoň tri body, aby si definitívne zaistili prvenstvo. V prípade rovnosti bodov ostanú na líderskej pozícií, čo by im zaručilo, že základnú časť vyhrajú druhýkrát po sebe.

Počas predošlých pätnástich dokončených sezón sa až v desiatich prípadoch stalo, že tím, ktorý vyhral základnú časť sa následne tešil aj z titulu. Slovan to potvrdil v uplynulom súťažnom období, no napríklad v ročníku 2009/10 sa mu to nepodarilo.

Tretí Zvolen sa teoreticky môže posunúť na pozíciu pred seba, lenže to by už Košice nemohli získať ani bod a "bryndziari" by museli poraziť Prešov aj Spišskú Novú Ves. Momentálne zverenci trénera Petra Oremusa ťahajú negatívnu sériu piatich duelov bez bodu.

Štvrtá Spišská Nová Ves a piata Banská Bystrica doposiaľ nazbierali zhodne po 76 bodov a ak by mali vyrovnanú bilanciu aj v nedeľu večer, vďaka lepším vzájomným stretnutiam by sa vyššie umiestnili "barani". Túto dvojicu môžu ešte predbehnúť Michalovce. Aktuálne zo šiestej priečky strácajú štyri body.

Duklu zároveň v piatok čaká nesmierne dôležitý duel o prvú šestku na ľade Nových Zámkov, ktoré sú siedme so 71 bodmi. Posledným tímom s teoretickou šancou na prvú šesticu je síce Poprad, no ten stráca na Michalovce už tri body, a preto je matematika v tejto súvislosti zamotanejšia.

"Kamzíci" potrebujú zdolať Banskú Bystricu a potom v priamom súboji Michalovce. Len to ich posunie vyššie. Keďže Zámčania a Zemplínčania hrajú medzi sebou, každý z nich môže ešte bodovať a minimálne jeden určite aj bude. Popradu by najviac pomohlo, ak by Dukla v dvoch zápasoch získala maximálne dva a Nové Zámky tri body.

Takto vyzerá tabuľky Tipos Extraligy dve kolá pred koncom základnej časti.
Takto vyzerá tabuľky Tipos Extraligy dve kolá pred koncom základnej časti.Flashscore

Deviaty Trenčín sa síce ešte môžu posunúť o priečku vyššie, a to v prípade dvoch výhier nad Nitrou a Prešovom, zároveň Poprad musí získať maximálne jeden bod. Podobne je na tom spomínaná Nitra. Desiaty celok má takisto štvorbodovú stratu na tím pred sebou. Po prehre Prešova v Košiciach počas stredajšej dohrávky sa však definitívne zachránila a ak získa aspoň bod, určite neskončí horšie ako desiata.

Liptáci a "Corgoni" sa stretnú v poslednom kole. Zverenci trénera Ernesta Bokroša by museli nazbierať plný počet šiestich bodov a zároveň Nitra nemôže bodovať, aby si mohli zahrať v predkole. Najhoršie to vyzerá s posledným Prešovom, ktorý však má lepšie vzájomné stretnutia s Liptovský Mikulášom, takže v prípade zisku aspoň troch bodov a zároveň možnosti, že Liptáci už nezískajú žiadny, si udržia extraligovú príslušnosť. Zamotaná a napínavá základná časť Tipos Extraligy vyvrcholí v piatok a nedeľu.

Program posledných dvoch kôl základnej časti

3.3.2023 o 18:00 (43. kolo)

HK Dukla Trenčín - HK Nitra

HC Košice - HK Grotto Spišská Nová Ves

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Slovan Bratislava

HC Mikron Nové Zámky - HK Dukla Ingema Michalovce

HK Poprad - HC ´05 Banská Bystrica

HKM Zvolen - HC MV Transport Prešov

O všetkom podstatnom sa môže rozhodnúť už v piatkovom kole. Ale nemusí.
O všetkom podstatnom sa môže rozhodnúť už v piatkovom kole. Ale nemusí.Flashscore

5.3.2023 o 17:00 (44. kolo)

HC ´05 Banská Bystrica - HC Košice

HK Dukla Trenčín - HC MV Transport Prešov

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad

HK Nitra - MHk 32 Liptovský Mikuláš

HC Slovan Bratislava - HC Mikron Nové Zámky

HK Grotto Spišská Nová Ves - HKM Zvolen