Rýchly koniec Džabúrovej v Dauhe, Osakovej stačili dva sety

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rýchly koniec Džabúrovej v Dauhe, Osakovej stačili dva sety
Osaková po návrate na kurty prvýkrát uspela v dvoch zápasoch po sebe.
Osaková po návrate na kurty prvýkrát uspela v dvoch zápasoch po sebe.Profimedia
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 13. februára?

20:10 - Jelena Rybakinová úspešne vstúpila do turnaja v Dauhe. Svetová štvorka začala dvojsetovým víťazstvom 6:2, 6:1 nad Číňankou Lin Ču.

19:50 - Naomi Osaková nadviazala na skalp Caroline Garciovej, pripísala si prvé dve víťazstvá v sezóne a zlepšila svoje najlepšie výsledky z Dauhy. Dvadsaťšesťročná Japonka zdolala Chorvátku Petru Martičovú v dvoch setoch 6:3, 7:6.

18:50 - Ons Džabúrová pokračuje vo svojej mizernej forme aj tento rok. V Dauhe prehrala s Ukrajinkou Lesjou Tsurenkovovou 3:6, 2:6 a utrpela tretiu prehru z piatich zápasov v tejto sezóne.

17:56 - Jelena Ostapenková vstúpila do turnaja WTA 1000 v Dauhe víťazne, keď zmietla Ukrajinku Anhelinu Kalininovú 6:0, 6:3 a obhájila vlaňajšie osemfinále. Úspešne tak nadviazala na svoj triumf v Linzi.

17:30 - Karolína Plíšková nevyhrala viac ako jeden zápas na 14 turnajoch v rade, ale víťaznú sériu zaznamenala už na dvoch podujatiach po sebe. Bývalá svetová jednotka pokračuje v sedemzápasovej víťaznej sérii po náročnom a bleskovom presune z Klužu do Dauhy. V katarskej metropole bývalá šampiónka zdolala ďalšiu ruskú súperku Anastasiu Potapovovú 6:1, 5:7, 6:4, hoci stratila set a dva brejky. V osemfinále vyzve svoju krajanku Lindu Noskovú.

17:05 - Kateřina Siniaková skončila pri všetkých štyroch predchádzajúcich štartoch v hlavnej súťaži Qatar Open v prvom kole, ale tento rok sa cez úvodnú prekážku sa dostala a v druhom kole senzačne zdolala nasadenú dvojku a grandslamovú šampiónku Coco Gauffovú 6:2, 6:4. Češka, ktorá vyhrala posledných šesť gemov, sa v osemfinále stretne s Danielle Collinsovou.

16:50 - Linda Nosková sa po rozprávkovom austrálskom lete vydáva na svoju prvú cestu na Blízky východ. Zatiaľ čo v Abú Zabí skončila v úvodnom kole, na turnaji v Dauhe sa po odvrátení mečbalu a víťazstve 3:6, 7:6, 7:5 nad svetovou deviatkou Mariou Sakkariovou prebojovala do osemfinále, kde sa môže stretnúť s krajankou Karolínou Plíškovou.

16:33 - Marie Bouzková skončila svoje premiérové vystúpenie v hlavnej súťaži prestížneho turnaja 1000 v Dauhe v druhom kole a na štvrtom turnaji v rade sa nezúčastní záverečných kôl. Česká nádej prehrala 4:6, 5:7 s bývalou svetovou sedmičkou a finalistkou Australian Open 2022 Danielle Collinsovou, ktorá po tejto sezóne ukončí kariéru. V osemfinále sa stretne buď s Kateřinou Siniakovou, alebo krajankou Coco Gauffovou.

16:00 - Ani druhý zo Slovákov na challengeri 125 v bahrajnskej Maname nepostúpil do druhého kola. Jozef Kovalík nestačil na Jordánca Abedallaha Shelbayha po výsledku 6:7, 3:6 za 111 minút. Pre aktérov to bol prvý vzájomný stret.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

15:23 - Viktoria Azarenková odíde z tretieho tohtoročného turnaja s minimálne dvoma víťazstvami. V Dauhe, kde je šampiónkou z rokov 2012 a 2013, zdolala Wang Sin-jü 7:6, 6:2 a postúpila do osemfinále. Tam sa bývalá svetová jednotka stretne buď s Angelinou Kalininovou, alebo Jelenou Ostapenkovou.

14:08 - Čeng Čchin-wen zvíťazila 6:2, 2:6, 6:3 nad Magdou Linettovou na úvod turnaja WTA 1000 v Dauhe a po senzačnom postupe do finále Australian Open zvládla svoj prvý zápas ako členka TOP 10 svetového rebríčka. V osemfinále sa Číňanka stretne s Paulou Badosovou alebo Leylah Fernandezovou.

13:27 - Alexander Bublik sa pred dvoma týždňami v Montpellieri stal prvým hráčom v open ére, ktorý otočil všetky zápasy na turnaji a získal svoj štvrtý titul. Vo finále zdolal Bornu Čoriča, ktorého v úvodnom kole prebiehajúceho podujatia ATP 500 v Rotterdame porazil 6:3, 6:4. O svoje prvé štvrťfinále v Holandsku si zahrá s Milosom Raonicom.

12:27 - Markéta Vondroušová si v druhom kole prebiehajúcej "tisícke" v Dauhe pripísala proti Greet Minnenovej prvé tohtoročné individuálne turnajové víťazstvo a v osemfinále sa stretne s Anastasiou Pavľučenkovovou (H2H 2:0). Ruske, ktorá bude usilovať o svoje prvé štvrťfinále na tomto podujatí, skrečovala Marta Kosťuková už po troch odohraných gemoch.

11:35 - Lukáš Klein neuspel v súboji prvého kola na challengeri Manama v Bahrajne. Šiesty nasadený hráč prehral s Argentínčanom Marcom Trungellitim za dve hodiny a sedemnásť minút 4:6, 6:3, 3:6. Vzájomná bilancia tenistov je vyrovnaná 1:1. V úvodnom meraní síl v kvalifikácii na tohtoročné Australian Open sa tešil po troch setoch z triumfu Slovák.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

07:10 - Miomir Kecmanovič bol v Delray Beach nasadenou päťkou, avšak nečakane prehral v prvom kole s Patrickom Kypsonom 4:6, 6:7. Američan, ktorý štartuje na divokú kartu, sa v druhom kole stretne s Francúzom Constantom Lestiennom.

06:00 - V osemfinále turnaja v Buenos Aires sa predstaví aj Stan Wawrinka, ktorý vyhral po trojsetovej výhre nad Španielom Pedrom Cachínom 6:7, 6:1, 6:2. Argentínčan potvrdil svoju tragickú bilanciu z posledných mesiacov, keď prehral deväť zápasov v rade, pričom jeho posledná výhra sa datuje do polovice októbra.

01:20 - Kanaďan Félix Auger-Aliassime sa poriadne nadrel na postup do osemfinále po tom, ako po takmer dvaapolhodinovej bitke zdolal kvalifikanta Maxima Cressyho, ktorému v rebríčku ATP patrí 170. miesto, 7:6, 7:6. Svetový hráč číslo 28 si v zápase pomohol 18 esami.