Sabalenková vyhrala tajbrejkovú bitku, Kudermetovová i Vondroušová s hladkým postupom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková vyhrala tajbrejkovú bitku, Kudermetovová i Vondroušová s hladkým postupom

Ruska Kudermetovová uštedrila súperke "kanára".
Ruska Kudermetovová uštedrila súperke "kanára".TASR
Svetová päťka Aryna Sabalenková (24) sa trápila s Ljudmilou Samsonovou (24), no napokon zaknihovala víťazstvo, ktoré jej zabezpečilo postup do štvrťfinále turnaja Adelaide International 1 WTA 500.

Druhá nasadená tenistka začala pomalšie a dostala sa do problémov, keď prehrávala o štyri gemy, ale vrátila sa späť a úvodné dejstvo získala v tajbrejku. Po tom, čo si obe hráčky na začiatku ďalšieho setu vymenili brejky, Sabalenková opäť ukázala svoju psychickú odolnosť a za dve hodiny a 15 minút spečatila prvé víťazstvo v sezóne druhým úspešným tajbrejkom.

"Keď je to 1:5, nie je čo stratiť a vy jednoducho idete po svojich úderoch bez rozmýšľania," povedala Sabalenková, ktorá Ruske Samsonovej odplatila novembrovú prehru z Guadalajary.

"Myslím si, že mi veľmi pomohlo zostať v sete a bojovať, snažiť sa. Určite je ťažké nastúpiť proti hráčke ako Ľudmila. Je to neuveriteľná tenistka so skvelým servisom, takže to bol ťažký zápas a ja som z tohto víťazstva super šťastná," uviedla Bieloruska.

Sabalenková sa najbližšie stretne s bývalou finalistkou French Open Markétou Vondroušovou, ktorá na ceste za postupom uštedrila Kaie Kanepiovej "kanára". Martya Kosťuková si poradila s wimbledonskou šampiónkou Jelenou Rybakinovou, zatiaľ čo bývalá víťazka US Open Bianca Andreescuová stroskotala na štvrtej nasadenej Veronike Kudermetovovej.

Adelaide International 1 - osemfinále žien:

Markéta Vondroušová - Kaia Kanepiová 6:0, 6:4

Ljudmila Samsonová - Aryna Sabalenková 6:7 (8), 6:7 (3)

Marta Kosťuková - Elena Rybakinová 6:7 (5), 6:2, 6:3

Bianca Vanessa Andreescuová - Veronika Kudermetovová 4:6, 0:6