Santos plánuje vyradiť Pelého číslo 10, rozhodne správna rada klubu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Santos plánuje vyradiť Pelého číslo 10, rozhodne správna rada klubu

Santos plánuje vyradiť Pelého číslo 10, rozhodne správna rada klubu
Santos plánuje vyradiť Pelého číslo 10, rozhodne správna rada klubuProfimedia
Brazílsky futbalový klub FC Santos plánuje vyradiť z užívania dres s číslom desať, ktorý nosieval počas svojho pôsobenia v tíme legendárny Pelé. Fenomenálny útočník, ktorý hral za Santos v rokoch 1956 - 1974, zomrel vo štvrtok vo veku 82 rokov.

Podľa prezidenta klubu Andresa Ruedu definitívne rozhodne o vyradení desiatky správna rada FC Santos.

"My jej predložíme tento návrh. Vyžaduje si to byrokratickú procedúru, stretnutie členov rady a ich schválenie návrhu. Urobíme administratívny akt, že už od januára nebude žiaden hráč nosiť číslo 10. Budeme dúfať, že správna rada toto rozhodnutie na svojom zasadnutí odobrí a vyradenie desiatky bude permanentné. Viem, že členovia rady sú v tejto otázke rozdelení, no ja si myslím, že je to excelentná pocta," citovala šéfa klubu agentúra AFP.

Pelé je doposiaľ jediný hráč, ktorý získal tri tituly majstra sveta. Brazíliu doviedol k triumfom na MS v rokoch 1958, 1962 a 1970. Mnohí ho považujú za najlepšieho futbalistu v histórii. Podľa brazílskych médií to boli Pelého dcéry, ktoré navrhli, aby v Santose navždy vyradili otcovu desiatku.

Venezuelský útočník Yeferson Soteldo, ktorý v Santose nosí číslo 10 na chrbte v súčasnosti, krátko po smrti Pelého vyhlásil: "Nosiť a starať sa o tvoj dres s láskou a rešpektom je misia, ktorú si vážim. Dnes nás opúšťaš, no tvoj odkaz a spomienky na tvoju kariéru zostávajú. Ďakujem ti za všetko, Kráľ Pelé." Klub hneď po úmrtí legendy vyhlásil sedemdňový smútok.