Šatan sa vrátil do juniorského veku, Hovi využíval dážď vo svoj prospech

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šatan sa vrátil do juniorského veku, Hovi využíval dážď vo svoj prospech

Šatan sa vrátil do juniorského veku, Hovi využíval dážď vo svoj prospech
Šatan sa vrátil do juniorského veku, Hovi využíval dážď vo svoj prospech TASR
Nedeľný program Winter Games spestril zápas legiend Slovana Bratislava a Sparty Praha, ktorý priniesol nerozhodný výsledok 4:4.

V čase, keď sa uskutočnilo úvodné buly, už pršalo, takže "starí páni" nemali ideálne podmienky. "Škoda počasia, možno to odradilo pár ľudí, ktorí by sa prišli pozrieť," hovorí Miroslav Šatan. Bývalý slovenský reprezentant zažil už druhý upršaný zápas pod holým nebom, keďže aj v roku 2019 pri stretnutí legiend v Banskej Bystrici nebolo počasie prívetivé.

O niečo lepšie mal jeho syn, ktorý nastupuje v mládežníckych výberoch Slovana. "Som rád, že Slovan umožnil zahrať si aj mládežníckym mužstvám. Pre chlapcov to bude zážitok na celý život. Mali lepšie počasie, no my si zase budeme pamätať dážď. Puk sa zasekával vo vode, hra je vtedy o 20-30 percent pomalšia. Nám to síce až tak nevadilo, ale hre to neprospievalo," usmieval sa kapitán majstrov sveta z roku 2002.

Nedvěd proti Hovimu a brániacemu Hreusovi.
Nedvěd proti Hovimu a brániacemu Hreusovi.TASR

Ruky totiž presne vedeli, čo majú robiť, ale nohy neposlúchali tak, ako kedysi. "Ruky to nezabudnú, z rýchlosti však ubudne," poznamenal a doplnil, že práve on by sa asi "vyhovárať" nemal, keďže pri menách ako Marián Bezák, Jozef Klejna či Martin Šechný patril vekom medzi juniorov.

"My sme boli s Mirom Lažom a Rišom Kapušom checking line," smial sa Šatan a doplnil: "Nastúpilo veľa slávnych hokejistov z histórie oboch klubov, takže to bolo zaujímavé. Vždy je dobré stretnúť všetky veľké mená, ktoré dlhé roky lákali divákov a vyhrávali tituly," dodal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Róbert Pukalovič snažiaci sa získať puk.
Róbert Pukalovič snažiaci sa získať puk.TASR

Brankár Sasu Hovi prijal pozvanie organizátorov a z Fínska priletel na Slovensko, aby si užil víkend plný hokeja. S Pavlom Rybárom si 45-minútový zápas rozdelil presne na polovicu. Neprekážalo mu ani daždivé počasie.

"Bol to skvelý zážitok na krásnom štadióne so starými kamarátmi. Dážď mne osobne pomáhal, keďže som sa rýchlejšie kĺzal zo strany na stranu," prezradil prvý gólman histórie, ktorý strelil gól v najvyššej slovenskej súťaži. Podarilo sa mu to, samozrejme, v drese Slovana počas prvého semifinále play-off sezóny 2007/08 proti Trenčínu, čím korunoval výhru 4:1.

Rozhodovanie, či má prísť do Bratislavy, dlho netrvalo. "Potvrdil som to takmer okamžite. Najskôr som zisťoval, aké sú letenky, a či budem mať voľný víkend, ale všetko klaplo a prišiel som," doplnil Hovi, pre ktorého to bol druhý zápas pod holým nebom v kariére. Ešte ako gólman Pardubíc nastúpil v januári 2011 proti Brnu.

Odchovanec Tappary Tampere uplynulé dve sezóny pôsobil ako skaut účastníka NHL Seattlu Kraken.