Saudi pripravujú podujatie plné hviezd, cesty Runeho a Beckera sa rozišli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Saudi pripravujú podujatie plné hviezd, cesty Runeho a Beckera sa rozišli
 Djokovič si vyskúša nové podujatie.
Djokovič si vyskúša nové podujatie.Profimedia
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 6. februára?

22:45 - Americký tenista Marcos Giron postúpil do 2. kola dvojhry na turnaji ATP v Dallase. V úvodnom kole si poradil s krajanom Nicolasom Morenom de Alboranom 6:1, 6:4. Nezaváhal ani piaty nasadený Christopher Eubanks, ktorý zvíťazil nad ďalším domácim hráčom Stevom Johnsonom takisto 6:1, 6:4.

20:50 - Česká tenistka Karolína Plíšková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v rumunskom meste Kluž. V úvodnom kole zvíťazila v utorok nad Sinjou Krausovou z Rakúska 6:4, 7:6 (6).

19:28 - Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková spoločne s Ruskou Alexandrou Panovovou postúpili do štvrťfinále štvorhry na turnaji WTA v Kluži. V 1. kole ako druhá nasadená dvojica zdolali rumunsko-argentínske duo Ana Bogdanová, Nadia Podoroská v dvoch setoch 6:4, 6:3. Ich ďalšími súperkami budú domáce hráčky Jaqueline Cristianová a Andreea Mituová.

18:21 - Simona Halepová sa postaví v stredu pred Športový arbitrážny súd v Lausanne (CAS), ktorý sa bude zaoberať jej odvolaním voči štvorročnému zákazu činnosti. Vypočúvanie bude trvať tri dni. Bývalá svetová jednotka dostala trest v septembri 2023 na základe pozitívneho nálezu na US Open a následných nezrovnalostí v biologickom pase. Rumunka sa proti rozhodnutiu Medzinárodnej agentúry pre tenisovú integritu (ITIA) odvolala. 

Halepová tvrdila, že pozitívny test na roxadustat spôsobili kontaminované výživové doplnky. Táto látka stimuluje telo k väčšej produkcii prirodzeného hormónu EPO, ktorý je už dlho dopingovým prostriedkom preferovaným u vytrvalostných športovcov.

17:15Holger Rune vstupoval do tohtoročnej sezóny s veľkými ambíciami a hviezdnym trénerským tímom. Už na začiatku februára však nespolupracuje so Severinom Lüthim ani legendárnym Borisom Beckerom. Posledný menovaný opustil tím z rovnakého dôvodu ako bývalý kouč Rogera Federera, a to pre nedostatok času na plnohodnotnú spoluprácu.

17:08 - Ľudmila Samsonovová odštartovala obhajobu minuloročného finále na podniku WTA 500 v Abú Dabí suverénnou výhrou 6:0, 6:1 nad Lesiou Curenkovou, ktorá v posledných štyroch setoch uhrala dohromady jediný gem, a pripísala si na štvrtý pokus svoje prvé tohtoročné víťazstvo. O postup do štvrťfinále sa stretne s Anhelinou Kalininovou alebo Luciou Bronzettiovou.

16:41 - Bývalá svetová jedenástka Anastasija Sevastovová, ktorá na konci minulej sezóny obnovila kariéru necelých 12 mesiacov po narodení dcéry, sa po dvoch rokoch úspešne vrátila na okruh WTA. V hale v Kluži 33-ročná Lotyška odštartovala hladkou výhrou 6:2, 6:3 nad domácou Andreeou Mituovou. O štvrťfinále si zahrá s Ruskou Elinou Avanesjanovou.

16:52"Aj keď je toto môj posledný rok, cítim sa v dobrej forme. Mala som potrebu určiť si cieľový dátum. Čas na okruhu som si užila a prežila úžasné zážitky. Ešte sa to ale neskončilo, stále hrám a bojujem," povedala po víťaznom vstupe do turnaja v Abú Dabí Danielle Collinsová, ktorá po sezóne ukončí kariéru.

16:00 - Bývalá členka TOP 40 Heather Watsonová v Abú Dabí porazila 6:3, 7:5 svetovú šestnástku Veroniku Kudermetovovú, pripísala si najcennejší skalp od júna 2017 a prvýkrát od vlaňajšieho júla vyhrala zápas v hlavnej súťaži. O štvrťfinále si britská kvalifikantka zahrá so španielskou oponentkou Cristinou Bucsaovou.

13:57 - Japonka Naomi Osaková po návrate z materskej dovolenky prehrala tretí zo štyroch zápasov. V prvom kole turnaja v Abú Dabí bývalá svetová jednotka a štvornásobná grandslamová šampiónka podľahla 5:7, 0:6 Američanke Danielle Collinsovej.

12:02 - Svetová jedenástka Jelena Ostapenková, ktorá v úvode sezóny odohrala celkovo už 25 zápasov počas 33 dní s bilanciou 22:3 a získala dva tituly v dvojhre a jeden vo štvorhre, sa tento týždeň na turnaji WTA 500 v Abú Dabí nepredstaví. Lotyšská tenistka sa ospravedlnila z dôvodu únavy, v nasledujúcich dvoch týždňoch by mala štartovať na tisíckach v Dohe a Dubaji.

11:04 - Daniil Medvedev sa tohtoročným neúspechom vo finále Australian Open proti Jannikovi Sinnerovi zapísal do histórie ako prvý tenista v open ére, ktorý dvakrát v boji o grandslamový titul neudržal vedenie 2:0 na sety. Prvýkrát zlyhal predvlani v Melbourne proti Rafaelovi Nadalovi.

10:31 - Saudská Arábia bude v októbri hostiť hviezdami nabitý exhibičný tenisový turnaj Six Kings Slam. Predstaví sa na ňom víťaz rekordných 24 grandslamov Novak Djokovič aj bývalá svetová jednotka Rafael Nadal. V Rijáde sa zúčastnia aj ďalší traja grandslamoví šampióni - AlcarazSinnerMedvedev. Jediným účastníkom bez triumfu na niektorom z turnajov veľkej štvorky bude Holger Rune.