Saudi zlanárili hviezdy tenisu. Veľkolepý turnaj s Djokovičom, Nadalom či Alcarazom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Saudi zlanárili hviezdy tenisu. Veľkolepý turnaj s Djokovičom, Nadalom či Alcarazom
Organizátori lákajú do Rijádu najväčšie tenisové esá súčasnosti.
Organizátori lákajú do Rijádu najväčšie tenisové esá súčasnosti.@6KingsSlam
Saudská Arábia na jeseň usporiada exhibičný turnaj 6 Kings Slam a láka naň najväčšie tenisové hviezdy. Zúčastniť sa ho majú víťaz rekordných 24 grandslamov Novak Djokovič (36) alebo niekdajšia svetová jednotka Rafael Nadal (37). Októbrový termín pred podnikom Masters 1000 v Paríži či Turnajom majstrov sa však zdá byť minimálne nevhodný a je otázkou, koľko elitných mien nakoniec dorazí.

Okrem Djokoviča a Nadala by sa v Rijáde mali objaviť aj ďalší traja grandslamoví šampióni - AlcarazSinnerMedvedev. Jediným účastníkom bez triumfu na niektorom z turnajov veľkej štvorky by mal byť Holger Rune

"Teším sa na návrat do Rijádu a zápasy pred saudskými fanúšikmi," citujú usporiadatelia v tlačovej správe Nadala a podobne aj ďalších ohlásených účastníkov. "Teším sa, keď si v Rijáde prvýkrát zahrám," uviedol Sinner. "Rafa" sa nedávno stal ambasádorom Saudskej tenisovej federácie. Pri návštevách tejto krajiny by mal pomáhať s tréningom detí a mal by tam vybudovať aj akadémiu.

Bohatá krajina Perzského zálivu od minulého roka hostí Turnaj majstrov hráčov do 21 rokov a mohla by organizovať aj ženské podujatie. Proti tomu sa však okrem iných postavili legendy Martina Navrátilová a Chris Evertová. Kritici tvrdia, že Saudská Arábia, ktorá v posledných rokoch výrazne investovala do Formule 1, futbalu a golfu, sa prostredníctvom športu len snaží zlepšiť svoj medzinárodný imidž, ktorý bol pošpinený porušovaním ľudských práv.