Schmiedlová bude lákadlom turnaja v Trnave, v akcii až šesť hráčok z TOP 100

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Schmiedlová bude lákadlom turnaja v Trnave, v akcii až šesť hráčok z TOP 100
Schmiedlová sa predstaví na domácom podujatí.
Schmiedlová sa predstaví na domácom podujatí.Profimedia
Najväčší ženský tenisový turnaj na Slovensku bude mať najlepšie obsadenie v jeho histórii. Na dvanástom ročníku EMPIRE Tennis Academy Open 2023 z turnajovej série EMPIRE Tennis Tour (od 7. do 14. mája) sa predstaví až šesť tenistiek z elitnej svetovej stovky. V akcii budú aj Slovenky Rebecca Šramková (26) s Annou Karolínou Schmiedlovou (28).

Naposledy sa turnaj uskutočnil v roku 2019, keď sa v Trnave z triumfu tešila Američanka Bernarda Perová. Následne sa podujatie neuskutočnilo tri roky pre covidovú krízu. Najvyššie postavenou hráčkou v pavúku dvojhry by mala byť česká tenistka Linda Fruhvirtová (58. v rebríčku WTA). Z prvej stovky rebríčka nechýbajú ani Ruska Anna Kalinská (62.), Rakúšanka Julia Grabherová (78.), Talianka Lucia Bronzettiová (79.), Slovenka Schmiedlová (97.) a aj Češka Tereza Martincová (98.).

"Sme nadšení, že náš turnaj si vybrali spomínané hráčky, ktoré sú prísľubom kvalitného svetového tenisu. Veríme, že tento menoslov, ale aj ďalšie hráčky budú magnetom pre tenisových priaznivcov, ktorí sú vítaní v našom areáli nielen v spomínanom májovom termíne," uviedol riaditeľ turnaja Miroslav Hlavna v tlačovej správe.

Podujatie je už pätnástym medzinárodným turnajom tenisovej série EMPIRE Tennis Tour 2022/2023, ktorý sa koná už od septembra 2022. Jej súčasťou boli aj štyri medzinárodné turnaje ITF WTT s dotáciou 60 000 amerických dolárov. Táto séria je historicky prvá na Slovensku.

Okrem Schmiedlovej, ktorá je víťazkou trnavského podujatia z roku 2014 a Šramkovej, sú medzi prihlásenými aj Slovenky Kristína Kučová, Viktória Morvayová, Radka Zelníčková, Katarína Kužmová, či len 15-ročná talentovaná rodená Trnavčanka Renáta Jamrichová.