Schmiedlová skončila v druhom kole, Kudermetovovú porazila 113. hráčka sveta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlová skončila v druhom kole, Kudermetovovú porazila 113. hráčka sveta

Schmiedlová skončila v druhom kole, Kudermetovovú porazila 113. hráčka sveta
Schmiedlová skončila v druhom kole, Kudermetovovú porazila 113. hráčka svetaTASR
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (28) neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. V pozícii kvalifikantky podľahla Talianke Camile Giorgiovej (31). Slovensko tak prišlo v Melbourne aj o posledné želiezko v singli.

Anna Karolína Schmiedlová - Camila Gorgiová 4:6, 3:6

Giorgiová odplatila Schmiedlovej prehru z finále halového turnaja WTA v poľských Katoviciach z roku 2015. O osude prvého setu rozhodol rýchly brejk talianskej hráčky. Slovenka mala v desiatom geme pri podaní súperky dve šance vyrovnať na 5:5, Talianka však získala tri fiftíny za sebou a následne premenila druhý setbal.

Giorgiová hrala rýchlo a agresívne, tlačila protivníčku do defenzívy. Na začiatku druhého dejstva viedla Schmiedlová 2:0, no 70. tenistka sveta v ďalších minútach otočila na 3:2 a v koncovke setu slávila úspech. Za stavu 5:3 využila po nevynútenej chybe slovenskej jednotky druhý mečbal. Schmiedlová na Australian Open vyrovnala svoje maximum z rokov 2014, 2015 a 2021.

Katie Volynetsová - Veronika Kudermetovová 6:4, 2:6, 6:2

Kvalifikantka Katie Volynetsová ukončila cestu turnajom deviatej nasadenej Veronike Kudermetovovej, postúpila do tretieho kola Australian Open a pokračuje v dobrom štarte amerického tenisu na úvodnom grandslamovom turnaji roka.

Vo svojej len šiestej účasti v hlavnom žrebe na grandslamovom turnaji je 113. hráčka sveta prvou americkou kvalifikantkou, ktorá sa v Melbourne Parku dostala do tretieho kola ženskej dvojhry od roku 1993, keď sa doň prebojovala trojnásobná víťazka Majors Lindsay Davenportová.

Mladá tenistka si vo svojom prvom zápase proti hráčke TOP 10 vybojovala najväčšie víťazstvo v kariére. "Zrazu máte mečbal a je to ako 'wow, mám mečbal proti deviatej nasadenej'. Jednoducho začnete ísť do toho a necháte tam všetko, nech sa stane čokoľvek. Ešte nikdy som nehrala pred toľkými ľuďmi, ktorí by mi dodávali energiu. Takže je to úžasné." uviedla šťastná víťazka.

Úspech Volynetsovej prišiel deň po tom, čo Američan Mackenzie McDonaldov vyadil šampióna Rafu Nadala a víťazstvá zaznamenali aj ich krajania Jessica Pegulová, Madison Keysová a Frances Tiafoeová. 

Aryna Sobolenková - Shelby Rogersová 6:3, 6:1

Aryna Sabalenková sa otriasla z pomalého začiatku, zdolala Američanku Shelby Rogersovú a postúpila ďalej. Svetová päťka z Bieloruska, ktorá sa na Melbourne Park zahriala ziskom titulu v Adelaide, sa v úvodných výmenách s Rogersovou snažila nájsť svoj správny rytmus a v prvom sete skoro stratila servis. Onedlho sa ale dostala do tempa, zdolala Američanku a udržala si neporaziteľnosť v šiestich tohtoročných zápasoch. Počas doterajšieho priebehu austrálskeho Grand Slamu stratila deväť gemov.

Donna Vekičová - Ludmila Samsonovová 6:3, 6:0

Prekvapivo hladko si 64. hráčka rebríčka poradila so svetovou dvadsiatkou. Chorvátska tenistka nestratila ani jedno svoje podanie a dvakrát po sebe využila hneď prvý setbal. V druhom dejstve dokonca trikrát brejkla svoju súperku, nedala jej žiadnu šancu a na rozlúčku jej uštedrila "kanára". Dvadsaťšesťročná tenistka si tak s prehľadom zabezpečila účas v šestnásťfinále.

Julia Putincevová - Karolína Plíšková 0:6, 5:7

Do tretieho kola sa pozrie aj česká reprezentantka Karolína Plíšková. Prvý set naznačoval jej hladký postup, no súperka z Kazachstanu sa dokázala zmobilizovať a počas nasledujúceho dejstva kládla väčší odpor. Za stavu 5:5 odolala dvom mečbalom Češky, ktorá však o dva gemy neskôr využila tretí v poradí, zobrala protivníčke podanie a spečatila postup.

Ďalšie výsledky štvrtého dňa ženského turnaja Australian Open.