Seedorf by chcel opäť trénovať v Taliansku, nezáujem klubov ho nemilo prekvapil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Seedorf by chcel opäť trénovať v Taliansku, nezáujem klubov ho nemilo prekvapil

Bývalý tréner AC Miláno by sa chcel vrátiť na lavičku niektorého z prvoligových klubov.
Bývalý tréner AC Miláno by sa chcel vrátiť na lavičku niektorého z prvoligových klubov.Profimedia
Clarence Seedorf (46) patrí medzi známe postavy futbalovej sféry. Bývalý holandský reprezentant surinamského pôvodu sa po ukončení aktívnej hráčskej kariéry venoval dráhe trénera a rád by sa opäť predstavil v talianskej Serii A. Má to však jeden háčik.

Rodák z Paramariba strávil v najvyššej talianskej súťaži 12 rokov ako hráč v dresoch milánskych klubov, v roku 2014 šesť mesiacov trénoval AC a naposledy viedol reprezentačný výber Kamerunu. Od roku 2019 je bez práce.

"Čakal som nejakú ponuku zo Serie A a som sklamaný, že k tomu nedošlo. Som otvorený rôznym možnostiam a rád by som opäť trénoval, ale nie je to problém," prezradil v rozhovore pre noviny La Gazzetta dello Sport.

Dvojnásobný majster krajiny a Ligy majstrov v drese "Rossoneri" hovoril aj o tom, v čom vidí tajomstvo úspechu svojho bývalého klubu. "Paolo Maldini do tímu opäť priviedol víťaznú mentalitu. Milánu pomohol aj fakt, že v posledných rokoch nastúpilo do niekoľkých dôležitých zápasov a hráči tak získali potrebné skúsenosti."