Skalica s túžbou prvého víťazstva vonku, Ruža tretíkrát v rade doma

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skalica s túžbou prvého víťazstva vonku, Ruža tretíkrát v rade doma

Skalický Vlasko v súboji s Ružomberčanom Kochanom.
Skalický Vlasko v súboji s Ružomberčanom Kochanom.Profimedia
Najvyššia slovenská futbalová súťaž načne po reprezentačnej prestávke druhú polovicu svojej základnej časti. Dvanáste okolo odštartuje súboj pod Čebraťom. Domáci Ružomberok privíta v piatok hostí zo Skalice. Výkop je naplánovaný o 17.30 SEČ.

MFK RUŽOMBEROK

Zverenci trénera Struhára odohrali v prebiehajúcom ročníku 10 kôl. Ostatné, ktoré mali odohrať na pôde Dunajskej Stredy, sa pre výmenu trávnika v MOL aréne presunulo.

Ružomberčania tak boli v akcii naposledy 14. septembra, keď sa predstavili v Makove (IV. liga) v rámci 3. kola Slovnaft Cupu (2:0, Chrien, Kelemen). Je otázne, do akej miery ich viac ako trojtýždňová pauza ovplyvní. 

"Sme radi, že si chlapci mohli po európskom lete a nahustenom ligovom i pohárovom programe oddýchnuť. Niektorí odišli reprezentovať. So zvyškom sme mali regeneračný týždeň. V druhom sme dopĺňali kondičné resty a smerovali prípravu na najbližšieho súpera," priblížil na klubovom webe kormidelník Peter Struhár. 

Minuloročnému vicemajstrovi patrí v tabuľke aktuálne šiesta priečka (14 bodov), za tri víťazstvá, päť remíz a dve prehry so skóre 13:12. S kádrom sa posledné dni pripravoval aj reprezentačný navrátilec Martin Regáli. V Lige národov odohral 63 minút proti Azerbajdžanu. 

O niečo vyšší počet hájil ružomberské farby v mladších výberoch. V drese U21 boli brankár Ivan Krajčírik a stredopoliar Filip Lichý. O kategóriu nižšie sa predstavili Jakub Luka, Gabriel Halabrín a Jakub Rakyta. V devätnástke bojoval Viktor Úradník.

MFK SKALICA

Jeden z nováčikov Fortuna ligy sa, napriek sympatickým výkonom, nevie odraziť na víťaznú vlnu. Po jedenástich kolách majú Skaličania na konte najviac remíz spomedzi všetkých ligistov - šesť. K tomu dva trojbodové zápisy a tri prehry. 

Pred asociačným termínom vycestovala Skalica na banskobystrické Štiavničky, na ktorých si s domácimi body podelila (0:0). V konečnom zúčtovaní strácajú na svojho najbližšieho súpera z ôsmej priečky iba dva body. 

Výzvou pre skalických hráčov zostáva zaknihovať prvé víťazstvo z pôdy súpera. V doterajších piatich kolách sa im to ani raz nepodarilo - trikrát remizovali a dvakrát prehrali. Nakopnúť ich môže zvládný súboj Slovnaft Cupu na ihrisku Veľkého Medera (3:0).

ZRANENIA

Ružomberok je na tom v tomto ohľade horšie. Ich maródka sa postupom kôl síce zmenšuje, no stále nie je k dispozícii Boďa, Domonkos, Kocha a Šefčík. Otázny je štart Lichého s Halabrínom. 

Na opačnej strane sa hostia musia zaobísť bez Rudzana, ktorý má po operácii kolena. Po menšom zranení by mal nastúpiť znova ofenzívny stredopoliar Vlasko.

FORMA

Lepšie sú na tom hráči Juraja Jarábka, keďže v ostatných piatich ligových dueloch ani raz neprehrali. Štyrikrát remizovali (Trnava 1:1, Liptovský Mikuláš 0:0, Dunajská Streda 0:0, Banská Bystrica 0:0). V jednom prípade vyhrali (Žilina 1:0).

Ružomberok sa od začiatku sezóny hľadá. Nevie sa dostať na úroveň výsledkov, ale ani výkonov z predchádzajúcej, mimoriadne úspešnej, sezóny. Za posledných päť kôl dvakrát ťahali za kratší koniec (0:1 Slovan, 0:2 Žilina), dvakrát remizovali (ViOn 2:2, Michalovce 1:1) a raz vyhrali (3:2 Trnava). 

HEAD TO HEAD

Obaja sa už v jubilejnom 30. ročníku Fortuna ligy stretli. Hneď v prvom kole si tri body pripísal na Záhorí Ružomberok, keď vyhral 2:0. Celkovo to bude šieste vzájomné vystúpenie. 

V troch z nich vyšli lepšie Liptáci a v jednom uspeli Skaličania. Jediné trojbodové ťaženie dosiahli práve pod Čebraťom. Vo svojej premiérovej sezóne 2015/2016 v najvyššej súťaži (3:1). 

Domáci sa budú spoliehať na Martina Regáliho, ktorý nastrieľal štyri presné zásahy. V tabuľke kanonierov je na tretej priečke. Skalickú ofenzívu ťahá s dvomi gólmi a rovnakým počtom asistencií Yann Yao, ktorému sekunduje Ján Vlasko.