Slafkovský a spol. žiaria nielen vďaka svojim gólom. Flashscore má teraz aj hodnotenia hokejistov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovský a spol. žiaria nielen vďaka svojim gólom. Flashscore má teraz aj hodnotenia hokejistov

Po futbalistoch majú rating aj hokejisti.
Po futbalistoch majú rating aj hokejisti.Profimedia / Flashscore
Už dlho je možné zistiť alebo porovnať, ako sa darí konkrétnym hráčom vo futbalových zápasoch vďaka individuálnym hodnoteniam na stránke Flashscore, a teraz sa k nim postupne pridávajú aj hokejisti. V 15 vybraných súťažiach po celom svete sa teraz pracuje s osobnými štatistikami a na základe zozbieraných údajov sa vytvára aj celkové hodnotenie.

Základnou podmienkou je, aby hráč strávil na ľade aspoň dve minúty čistého hracieho času. Každý hráč automaticky začína s počiatočnou známkou 6. Maximálna známka sa môže zvýšiť na 10 v prípade výnimočného výkonu (napr. hattrick podporený asistenciou). Známky sa vždy počítajú na jedno desatinné miesto a zobrazujú sa v podrobnostiach o zápase priamo v záložke Zostavy niekoľko minút po záverečnej siréne.

Podobne ako vo futbale, aj tu výsledné číslo ovplyvňujú najmä individuálne štatistiky. Ide o kombináciu údajov o zápase, ktoré sú pozitívne (okrem iného góly, asistencie, strely) aj negatívne (tresty, čas na ľade pri inkasovaných góloch). Samozrejme, zohľadňujeme aj pozície hráčov, individuálne čísla majú inú váhu pre obrancov a inú pre útočníkov. U brankárov je to najmä počet zákrokov, percento úspešných zákrokov a bonus za nulový zákrok. Farebná škála hodnotenia je rovnaká ako u futbalistov. Hráč zápasu je vždy zobrazený modrou farbou. 

Farebná stupnica hodnotenia.
Farebná stupnica hodnotenia.Flashscore

V tohtoročnom jarnom balíku je 15 súťaží z celého sveta - nájdete tu rebríčky z NHL aj z najlepších európskych súťaží vrátane českej extraligy. Globálnym cieľom sú majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave. Od sezóny 2024-25 pribudnú ďalšie ligy - napríklad nižšie ligy vo Fínsku.

Ukážka hodnotenia hráčov zo zápasu Montreal - Toronto.

Ukážka hodnotenia.
Ukážka hodnotenia.Flashscore
Zmienky