Slováci v Európe: Daňo a Kudrna rozhodli o výhrach svojich tímov, výborné výkony Tomeka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Daňo a Kudrna rozhodli o výhrach svojich tímov, výborné výkony Tomeka

Daňo pomohol Třincu úspešne vstúpiť do play-off.
Daňo pomohol Třincu úspešne vstúpiť do play-off.Profimedia
V európskych hokejových súťažiach sa už naplno rozbehlo play-off a slovenskí hokejisti sú aktívni hlavne v českej extralige. Flashscore Správy v tradičnom článku mapujú, ako sa legionárom darí.

Česko

Liberec za pomoci brankára Dávida Hrenáka vyhral piaty zápas predkola českej extraligy a postúpil cez Olomouc do štvrťfinále. Pre Konráda a Kuska sa tak sezóna skončila. Následne však tygři prehrali dva razy na ľade Sparty zhodne 2:3, spomínaný mladý gólman si dokonca pripísal jednu asistenciu.

Pardubice vyhrali obe úvodné stretnutia štvrťfinálovej série, pričom Richard Pánik strelil jeden gól a na dva prihral. Jednu asistenciu zaznamenal Čerešňák. Za Mountfield sa raz presadil Tamáši. Třinec zvíťazvil v oboch domácich stretom s Českými Budějovicami zhodne 2:0. Marko Daňo v druhom stretnutí víťazným gólom rozhodol. Pridal aj asistenciu. Dve prihrávky nazbieral Hudáček.

Litvínov prekvapivo vyhral súboje v Brne. Matej Tomek v nich inkasoval dokopy iba dvakrát. Druhé meranie síl rozhodol Andrej Kudrna, raz asistoval Matúš Sukeľ. Za Kometu sa presadil Lukáš Cingel.

Ostatné súťaže

Švédsky Leksand vyhral v závere základnej časti osem stretnutí po sebe a umiestnil sa na piatom mieste. Jeho súperom vo štvrťfinále play-off bude Frölunda, séria sa začne v piatok 22. marca. Peter Cehlárik sa stal dvanástym najproduktívnejším hráčom SHL a šiestym najlepším strelcom.

Pre švajčiarsky Olten sa sezóna skončila v semifinále play-off druhej najvyššej súťaže, pretože aj keď proti GKC Lions viedol 3:2 na zápasy, tak dvakrát po sebe prehral. Najskôr vonku 1:3, pričom pod jediný gól sa asistenciou podpísal Stanislav Horanský, v siedmom stretnutí podľahol súperovi 4:5.

Rouen ako víťaz základnej časti francúzskej Ligue Magnus vyradil Nice pomerne hladko 4:1 na zápasy. Marcel Haščák víťazným gólom rozhodol štvrtý duel. Marseille s Marekom Čiliakom hrá v sérii s Bordeaux zatiaľ nerozhodne 3:3. Slovenský gólman nastúpil do každého zápasu. Rozhodnutie prinesie stredajší siedmy stret.