Slováci v Európe: Tomek vychytal postup, Hrivík a Cehlárik dostali Leksand do prvej šestky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci v Európe: Tomek vychytal postup, Hrivík a Cehlárik dostali Leksand do prvej šestky
Tomek vychytal postup Litvínova do štvrťfinále play-off.
Tomek vychytal postup Litvínova do štvrťfinále play-off.Profimedia
V zahraničných európskych súťažiach sa podobne ako na Slovensku rozbehlo play-off, respektíve jeho predkolo. Počínanie slovenských legionárov mapujú Flashscore Správy v tradičnom článku.

Česko

Počas minulého týždňa sa v českej Extralige odohralo takmer celé predkolo hrané na tri víťazné súboje, v ktorom osem tímov bojovalo o postup do štvrťfinále play-off. Nerozhodla sa len jedna séria, ktorej piaty zápas sa hrá v utorok večer. Olomouc najskôr vyhral dva zápasy, potom dva razy uspel Liberec.

V úvodnom vystúpení udržal brankár Konrád čisté konto, počas druhého zápolenia nepomohla tigrom ani bilancia 1+1 v podaní útočníka Faško-Rudáša. Počas tretieho duelu sa strelecky za Olomouc presadil Kusko, no obranca Ivan a dokonca aj gólman Hrenák mali asistenciu pri víťaznom zásahu Zachara. V zatiaľ poslednom zápase Ivan znova asistoval, zatiaľ čo Faško-Rudáš pečatil výsledok 5:3 do prázdnej brány.

Litvínov vyradil Plzeň hladko 3:0, pričom v troch dueloch mal dve asistencie kapitán Sukeľ, raz sa presadil Kudrna. Všetky stretnutia odchytal Tomek. Na strane porazených stál dva razy medzi žrďami Hlavaj, raz skóroval Bučko. Gríger bol pri dvoch góloch (1+1) Karlových Varov, potom nebodoval. Jeho tím vypadol s Českými Budejovicami.

Mountfield HK vyradil Vítkovice, dve asistencie pri tomto úspechu zaznamenal Okuliar. Prvé štyri tímy tabuľky Pardubice, Sparta, Třinec a Brno sa priamo kvalifikovali do štvrťfinále.

Ostatné súťaže

Švédsky Leksand natiahol šnúru výhier už na sedem stretnutí a jedno kolo pred koncom základnej časti s určitosťou skončí na piatom mieste, takže jeho súperom vo štvrťfinále bude štvrtá Frolunda. Počas uplynulého týždňa rozhodol Cehlárik o výhre proti Rogle, presadil sa aj proti HV71 a Hrivík skóroval do siete MoDo.

Švajčiarsky Olten vedie v semifinálovej sérii druhej najvyššej súťaže 3:2 na zápasy, pričom pod poslednú výhru sa dvomi gólmi a asistenciou podpísal Stanislav Horanský. Jeho tím môže postup do finále spečatiť v utorok večer. Tam už čaká La Chaux-de-Fonds, ktorý prešiel cez Visp hladko 4:0.

Francúzsky Rouen vyhral základnú časť a po dvoch dueloch štvrťfinále vedie 2:0 proti Nice. K prvej výhre pomohol jedným gólom Marcel Haščák, no center Kytnár nie je k dispozícii pre zdravotné problémy. Za hostí Babka nebodoval. Marseille ako piaty tím základnej časti v Bordeaux najskôr prehral, potom vyhral. V bránke stále Čiliak.