Slováci v zámorí: Císar získal titul v USHL, Studenič v semifinále AHL a koniec Sýkoru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Císar získal titul v USHL, Studenič v semifinále AHL a koniec Sýkoru

Fargo s útočníkom Císarom oslavuje víťazstvo v USHL.
Fargo s útočníkom Císarom oslavuje víťazstvo v USHL.X/Fargo Force
Sezóny v zámorských súťažiach finišujú, pričom v hre ostali už v podstate len traja hráči. Ďalší sa teší z majstrovského titulu. Flashscore Správy tradične mapujú, ako sa darilo slovenským hráčom v zámorí.

AHL

Útočník Marián Studenič pomohol Coachelle k postupu medzi štyri najlepšie tímy AHL, pretože vo štvrťfinále play-off jeho tím vyradil Ontario hladko 3:0 na zápasy. Samotný hokejista si pripísal dve asistencie, celkovo má vo vyraďovačke na konte päť bodov. Do semifinále postúpil aj Cleveland, ale Samuel Kňažko stále nenastúpil.

Tieto dva tímy sa môžu stretnúť vo finále, keďže Coachella bude čeliť lepšiemu z dvojice Milwaukee/Grand Rapids, zatiaľ čo Cleveland čaká séria proti Hershey. Práve tento celok vyradil Hartford, takže pre Adama Sýkoru sa sezóna skončila. Počas troch prehier raz asistoval, celkovo v play-off počas desiatich duelov zaznamenal bilanciu 0+3.

USHL

Už pred štartom semifinále bolo jasné, že z titulu v USHL sa po roku znova bude tešiť jeden slovenský hokejista, keďže každý z kvarteta tímov mal vo svojich radoch po jednom zástupcovi. Trofej pre majstrov nakoniec dvíhal útočník Peter Císar, ktorého Fargo Force vyhralo vo finále proti Dubuque 3:1 na zápasy.

Tento hokejista nastúpil do každého z dvanástich stretnutí play-off, ale nebodoval. Na strane porazeného celku stál Juraj Pekarčík, ktorý bol vo vyraďovacej časti s desiatimi bodmi (3+10) druhým najproduktívnejším hráčom. Počas finále sa do štatistík zapísal gólom a dvomi asistenciami.

Memorial Cup

Prestížny Memorial Cup, prezývaný mládežnícky Stanley Cup, sa začína 25. mája a o víťazovi sa rozhodne 30. mája. Tohto turnaja sa zúčastnia majstri troch najlepších kanadských juniorských líg (OHL, WHL, QMJHL) a jeden usporiadateľ. O trofej zabojuje aj Peter Repčík, ktorý v drese tímu Drummondville Voltigeurs vyhral QMJHL.