Slováci v zámorí: Pospíšil ani Mešár nepoľavujú, skvelý zápas Nemca, zažiaril aj Repčík

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Pospíšil ani Mešár nepoľavujú, skvelý zápas Nemca, zažiaril aj Repčík

Na snímke uprostred slovenský útočník Calgary Martin Pospíšil.
Na snímke uprostred slovenský útočník Calgary Martin Pospíšil.TASR
Uplynulý týždeň bol pre slovenských legionárov v zámorí znova úspešný a zdá sa, že mnohí mladíci sa dostávajú do čoraz lepšej formy. Flashscore Správy opäť tradične sumarizujú posledných sedem dní.

NHL

Tomáš Tatar ťahal sériu šiestich zápasov bez bodu, ale v posledných dvoch sa mu ju podarilo prelomiť. Stále síce čaká na prvý gól, no pri výhre Colorada nad Seattlom dvakrát asistoval a naposledy proti Anaheimu raz. Na ľade v dueli s Ducks strávil skoro 14 minút, čo je najviac od 22. októbra.

Martin Pospíšil odohral len päť stretnutí, ale je druhým najproduktívnejší Slovák v NHL. Bodoval trikrát po sebe, keďže skóroval do siete Toronta, následne asistoval v stretnutiach s Ottawou a Montrealom, kde mal jednu prihrávku i Juraj Slafkovský. Výkony aj herný čas draftovej jednotky z roku 2022 išli opäť nahor. 

Adam Růžička od návratu do zostavy nebodoval, celkovo ťahá šnúru siedmich duelov bez zápisu. Na ľade naposledy proti Montrealu strávil viac ako 15 minút. Obranca Erik Černák si bodové konto nerozšíril, navyše sa v sobotu proti Caroline zranil a odvtedy nehral.

Martin Fehérváry mal takisto zdravotné problémy, nedohral duel proti New Jersey, v ktorom raz asistoval. Rovnako aj predtým s Floridou. Miloš Kelemen síce dostal pozvánku do prvého tímu Arizony, ale zatiaľ nenastúpil.

AHL

Nekončiaca séria prehier San Diega sa neukazuje na forme Pavla Regendu, pretože ten strelil už osem gólov. V posledných troch stretnutiach sa trafil proti Calgary a Charlotte. Marián Studenič skóroval dva razy v rade, odniesli si to Tucson a Henderson, avšak ani raz to nestačilo na body.

Martin Chromiak v dvoch súbojoch po sebe nebodoval, predtým sa presadil do siete Tucsonu. Svoj prvý gól v AHL strelil Adam Sýkora, prispel k výhre nad Springfieldom. Šimon Nemec zažil zatiaľ svoj najlepší zápas v zámorí, keďže proti Rochesteru mal bilanciu 2+2.

ECHL

Iowa útočníka Maxima Čajkoviča po šiestich prehrách dokázala štyrikrát v rade vyhrať. Slovenský útočník počas nich strelil jeden gól a pridal dve asistencie. Celkovo má bilanciu 5+2. Matúš Spodniak nebodoval už štyrikrát v rade.

OHL

Martin Mišiak sa odmlčal a ani v jednom zápase nebodoval, jeden gól proti Sudbury strelil jeho spoluhráč Ondrej Molnár. Servác Petrovský pri prehre Owen Soundu dvakrát skóroval a raz asistoval.

Skvostná forma Filipa Mešára pokračuje, keďže po ôsmich zápasoch štyrikrát skóroval a nazbieral aj jedenásť asistencií. Naposledy mal bilanciu 1+2 pri výhre Kitcheneru nad Soo Greyhounds. Okrem toho však zažil po návrate z AHL prvý bezbodový duel a to s Peterborough.

Dalibor Dvorský takisto premiérovo nebodoval, ale okrem toho mal ďalšie úspešné stretnutiach. V piatok zažil zatiaľ najlepšie stretnutie na úrovni OHL, keďže sa dvakrát presadil a raz asistoval pri výhre nad Niagarou. Následne prekonal aj brankárov Erie a Soo Greyhounds. Ako druhý Slovák v súťažiach pod hlavičkou CHL strelil gól v oslabení.

WHL

Útočník Samuel Honzek pre zdravotné problémy stále nezasiahol v tejto sezóne do súťažného zápasu. Obranca Jozef Viliam Kmec má po 20 zápasoch na konte šestnásť bodov. Pri výhre jeho Prince George proti Vancouveru dvakrát asistoval.

QMJHL

Krídelník Peter Repčík z Drummondville zažiaril počas víťazstva nad Blainville, blysol sa hetrikom a jednou asistenciou. Bol to jeho druhý trojgólový duel v zámorí. Bodoval šesťkrát v rade, predtým s bilanciu 1+1 pomohol zdolať Baie-Comeau. Piaty gól v sezóne, ale prvý po mesiaci, strelil Ondrej Maruna, jeho Charlottetown však prehral proti Saint John.

NCAA

Brankár Matej Marinov inkasoval iba raz a jeho Quinnipiac vyhral nad Brownom 5:1. Slovák pokryl 13 zo 14 striel a v celej sezóne inkasuje priemerne iba 1,9 gólu na zápas. Ján Lašák zaknihoval jednu asistenciu pri prehre jeho St. Lawrence proti Union College. Bez bodu ostali Šimon Jellúš, Artur Turanský a aj Maxim Štrbák.

USHL

Juraj Pekarčík pokračuje v dobrých výkonoch. Jeho Dubuque vyhráva pravidelne, za posledný týždeň hral síce len raz, ale porazil Youngstown, pričom slovenský útočník raz asistoval. Libor Nemec má po 17 dueloch na konte 17 bodov (9+8), naposledy nebodoval. Jeho spoluhráč a brankár Adam Gajan vychytal výhru Green Bay proti Lincolnu.