Slováci v zámorí: Slafkovský útočí na rekord, Dvorský nepoľavuje. Skvelý zápas Urbana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci v zámorí: Slafkovský útočí na rekord, Dvorský nepoľavuje. Skvelý zápas Urbana
Slafkovský prežíva znova úspešné obdobie.
Slafkovský prežíva znova úspešné obdobie.Profimedia
Ďalší týždeň ubehol ako voda a Flashscore Správy v tradičnom článku mapujú, ako sa darilo slovenským hokejistom v zámorských súťažiach.

NHL

Juraj Slafkovský pokračuje v pozitívnej sezóne a už iba štyri body mu chýbajú, aby vyrovnal rekord Montrealu v počte bodov v jednej sezóne spomedzi tínedžerov. Momentálne ich má na konte 35 za štrnásť gólov a 21 asistencií. Aktuálne ťahá trojzápasovú šnúru, keďže dvakrát asistoval proti Torontu, trafil sa do siete Columbusu a prihrávku pridal aj s Bostonom.

Tomáš Tatar raz asistoval pri prehre Seattlu proti Vegas. Šimon Nemec strelil proti NY Rangers svoj prvý gól od začiatku januára, potom asistenciou a tromi plusovými bodmi prispel k výhre nad Dallasom. Martin Pospíšil si odpykal trojzápasový trest za faul na Dunna, po návrate asistoval.

Martin Fehérváry sa po zranení vrátil po necelom mesiaci, nastúpil zatiaľ dva razy po sebe. Duel s Edmontonom mu nevyšiel, zaznamenal dve mínusky. Jednu plusku pridal v súboji proti Seattlu. Erik Černák v poslednom súboji s Rangers odohral 21 minút a 17 sekúnd, čo je najviac od 9. februára.

Obranca Patrik Koch debutoval v NHL, za Arizonu nastúpil proti Minnesote, na ľade strávil 9:20 a nazbieral desať trestných minút, následne sa vrátil na farmu. Pavol Regenda sa v stredu vrátil naopak do NHL, za Anaheim nastúpil dva razy po sebe, ale bez bodu. V súboji na ľade Wild mu nebol uznaný gól.

AHL

Marián Studenič potvrdil pozíciu najproduktívnejšieho slovenského hráča v AHL najlepším zápasom sezóny, nakoľko v súboji proti Tucsonu strelil gól a na ďalšie tri asistoval. K tomu pridal štyri plusové body a tri strely na bránku. Martin Chromiak zaznamenal v troch dueloch jednu prihrávku.

Miloš Kelemen asistenciou pomohol zdolať Henderson, jeho spoluhráč Patrik Koch prihrával dva razy po sebe. Adam Sýkora čaká na bodový zápis od 11. februára, čo je už pätnásť stretnutí. Jakub Demek nebodoval päťkrát v rade. Samuel Kňažko raz asistoval v súboji s Lavalom.

ECHL

Maxim Čajkovič sa tri razy v rade do štatistík nezapísal. Matúš Spodniak v uplynulom týždni nastúpil iba raz a nebodoval.

OHL

Dalibor Dvorský má po 46 zápasoch už 74 bodov. Skvelé výkony mladého centra pokračujú, zažiaril pri výhre 9:8 nad Windsorom, ku ktorej prispel dvomi gólmi a tromi asistenciami, k tomu pridal až šesť plusových bodov a štyri strely na bránku.

Filip Mešár sa bodovo trochu zasekol, ale tromi asistenciami v dvoch dueloch prispel k dvom víťazstvám. Ondrej Molnár sa dva razy po sebe presadil proti Owen Soundu, ani raz to na výhru nestačilo. Jeho spoluhráč Martin Mišiak sa zas trafil v poslednom súboji s Niagarou. Servác Petrovský si proti Erie pripísal dve prihrávky.

WHL

Obranca Jozef Viliam Kmec vyšiel tri razy bodovo naprázdno, ale v posledných dvoch dueloch bol strelecky aktívny, keďže dokopy v nich zakončil až jedenásťkrát. Samuel Honzek ako kapitán Vancouveru v jedinom odohranom dueli počas uplynulého týždňa nebodoval.

QMJHL

Peter Repčík zaznamenal jeden bod v každom z ostatných troch odohraných zápasov. Gól strelil pri výhre 7:0 nad Victoriavillom, kedy vyslal štyri strely. Okrem toho mal v ostatných stretnutiach po jednej prihrávke. Celkovo nazbieral už 56 bodov v 49 vystúpeniach.

NCAA

Útočník Ján Lašák je s dvanástimi bodmi najproduktívnejším slovenským hráčom v súťaži, asistenciu pridal v poslednom stretnutí s Yale. Šimon Jellúš sa vďaka gólu do siete Bostonu dostal ako druhý legionár spod Tatier na hranicu desiatich bodov.

Ján Korec nastúpil na štvrtý zápas sezóny, pričom v predošlých troch neinkasoval ani raz. Tentoraz v jeho sieti skončili štyri puky, predviedol 18 zákrokov a jeho úspešnosť bola iba 81,8 %, no aj tak sa tešil z výhre 6:4. Šimon Latkóczy dvakrát inkasoval, vytiahol 32 zákrokov a s 94,1 % úspešnosťou sa tešil z výhry proti Severnej Dakote.

USHL

Juraj Pekarčík sa vrátil po takmer mesačnom zranení, no počas úvodných dvoch duelov nebodoval. Libor Nemec mlčí tri stretnutia v rade. Peter Cisár si po štyroch zapísal asistenciu. Daniel Alexander Jenčko nenastúpil, od konca decembra naďalej chýba Ľubomír Kupčo.

Brankár Samuel Urban kryl pri výhre 3:2 až 50 striel, len dve skončili za jeho chrbtom. Zaknihoval 96,2-percentnú úspešnosť zákrokov. Adam Gajan prispel k výhre 8:2 celkovo 25 zákrokmi, potom dvakrát inkasoval aj pri prehre 1:3 (tretí do prázdnej bránky) a nakoniec zažil veľmi smolný duel, pretože na neho smerovalo len trinásť striel, pričom až štyri skončili za jeho chrbtom. Preto mal iba 69,2 % úspešnosť. Green Bay Gamblers prehrali 2:4 s Chicago Steel.