Slováci zdolali aj Japonsko a ovládli Turnaj Vladimíra Dzurillu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci zdolali aj Japonsko a ovládli Turnaj Vladimíra Dzurillu

Slovenskí hokejisti sa tešia z víťazstva na turnaji.
Slovenskí hokejisti sa tešia z víťazstva na turnaji.Profimedia
Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov uspela aj v druhom zápase na Turnaji Vladimíra Dzurillu v Poprade a v predstihu sa stala jeho víťazom. Tím trénera Tibora Tartaľa po štvrtkovom triumfe nad rovesníkmi zo Švajčiarska 6:3 zdolal v piatok aj Japonsko 3:0 a obsadí prvé miesto.

Slovensko - Japonsko 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 12. Dej (Pekarčík), 22. Dej (Pekarčík), 57. Jenčko (Dej, Ridzoň). Rozhodovali: Korba, Novák - Jedlička, Knižka, vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 221 divákov.

Dva góly zaznamenal František Dej a tretí pridal Daniel Alexander Jenčko. Slováci sa v príprave pred aprílovými majstrovstvami sveta vo Švajčiarsku (20. do 30. apríla) stretnú na prebiehajúcom podujatí ešte v sobotu o 14:30 s Nemeckom. Na čele tabuľky majú šesť bodov, o tri viac ako druhé Švajčiarsko, no lepší vzájomný zápas.

"Nemali sme potrebnú kontrolu nad zápasom. Chceli sme od začiatku udať smer, ktorým sa duel bude vyvíjať, aby sme sa ofenzívne netrápili, ale to sa napokon nestalo. Urobili sme viaceré nesprávne rozhodnutia s pukom, čo vyústilo do šancí Japoncov. Vedeli sme, že proti nám nebude stáť jednoduchý protivník, ale mali sme podať určite dominantnejší výkon. Duel s Nemeckom je pre nás dôležitý, pretože tento súper nás preverí aj v základnej skupine na MS." zhodnotil zápas tréner Tibor Tartaľ.

Ďalší štvrtkový výsledok:

Švajčiarsko - Nemecko 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 7., 34. Meier, 45. Holzer