Slovan je vo vzájomných zápasoch proti DAC úspešnejší, v poslednom čase prichádzajú remízy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan je vo vzájomných zápasoch proti DAC úspešnejší, v poslednom čase prichádzajú remízy

Opäť to bude súboj o každú loptu.
Opäť to bude súboj o každú loptu.TASR
Jedným z najdôležitejších zápasov jari bude už v jej prvom kole šláger druhého s prvým. FC DAC 1904 Dunajská Streda hostí ŠK Slovan Bratislava. Od roku 2013 sa proti sebe vo Fortuna lige postavili 32-krát a ešte dva razy na seba narazia v skupine o titul.

Bude to aj mikrosúboj dvoch z najlepších slovenských trénerov. V najvyššej súťaži sa medzi Vladimírom Weissom a Adriánom Guľom v troch prípadoch zakaždým zrodila remíza. Naposledy v auguste minulého kalendárneho roka. Na Národnom futbalovom štadióne otvoril skóre Nikola Krstovič, z penalty vyrovnal Eric Ramírez.

Po návrate Dunajskej Stredy do najvyššej súťaže v roku 2013 boli diváci svedkom deľby bodov po výsledku 1:1. Následne dvakrát uspel Slovan tesne 2:1, v štvrtom meraní síl to bolo zase nerozhodne a DAC vyhral až na piaty pokus v marci 2015. Na pôde súpera zvíťazil gólom Petra Štepanovského.

Desaťkrát sa stalo, že by niektorý z tímov vyhral aspoň o dva zásahy. Až osemkrát sa v týchto prípadoch tešil Slovan. Najvyššie skóre bolo v máji 2015 po výsledku 3:0. Najgólovejší duel - 5:2 - videli fanúšikovia na Žitnom ostrove v septembri 2019. Dvakrát sa presadil Ramírez, jednu trefu pridali Davis, Vida a Fábry. Za "belasých" skórovali Šporar s Abenom.

Z posledných siedmich zápasov má lepšiu štatistiku Dunajská Streda s dvoma triumfami, Slovan si uchmatol len jeden a až v štyroch súbojoch to bola deľba bodov. Najčastejšie sa stretnutia medzi Slovanom a DAC končia výsledkom 1:0, udialo sa tak v ôsmich prípadoch.

Najlepší strelci vzájomných duelov? O jeden zásah vedie Andraž Šporar, ktorý brankárov prekonal šesťkrát. Po päť čiarok majú na konte Moha a Ramírez. Venezuelčan strelil štyri góly Slovanu a jeden svojmu bývalému klubu.

Ako tréner Trenčína, Žiliny a najnovšie aj celku zo Žitného ostrova, čelil Guľa Slovanu v 28 zápasoch. Desaťkrát sa tešil z výhry, sedem ráz sa musel uspokojiť s remízou a jedenásťkrát prehral. Vladimír Weiss má proti DAC o čosi lepšiu bilanciu: 3-3-2. Tu sa ale rozprávame aj o stretnutiach z ročníka 2011/2012. Bez nich by sme museli odrátať dva triumfy a jednu porážku, z čoho by sme dostali štatistiku 1-3-1. 

Celkovo arbitri rozdali 152 žltých a osem červených kariet. V prípade nedeľnej výhry Dunajskej Stredy sa zverenci trénera Guľu môžu bodovo dotiahnuť na prvý Slovan. Ak by uspel on, tak náskok sa zvýši na šesť bodov a remíza ponechá rozdiel trojbodový.