Slovan prehral v Poprade, Prešov strelil osem gólov, hetrik Jedličku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovan prehral v Poprade, Prešov strelil osem gólov, hetrik Jedličku
Aktualizované
V Košiciach to bola dráma do úplného konca.
V Košiciach to bola dráma do úplného konca.TASR
Hokejisti Nových Zámkov zvíťazili v krajskom derby na ľade Nitry 4:2. Dôležitú výhru zaznamenali banskobystrickí hráči.

HK Nitra - HC MIKRON Nové Zámky 2:4 (1:0, 0:1, 1:3)

Góly: 17. Baláž (Guman), 58. Sýkora (Donaghey) - 24. Kozák (Farley), 45. Jackson (Števuliak, Farley), 52. Johnson (Števuliak, Lee), 60. Jackson (Lee)

"Býci" vyhrali aj tretí vzájomný zápas v prebiehajúcej sezóne. "Corgoni" zostali na poslednej priečke, keď prehrali už siedmy duel po sebe. Vyrovnané stretnutie sa zlomilo až v poslednej tretine. Hosťom sa podarilo odskočiť súperovi na rozdiel dvoch gólov zásluhou zámorskej dvojice Robby Jackson a Ben Johnson.

Nitrania ešte v závere zdramatizovali duel, ale deväť sekúnd pred koncom spečatil výhru Nových Zámkov gólom do prázdnej bránky a svojím druhým v zápase Jackson.

HC ´05 Banská Bystrica - HK GROTTO Spišská Nová Ves 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)

Góly: 6. Björkung (J. Sukeľ, Bíreš), 32. Bíreš (z trest. strieľania), 41. Šoltés (Jendek, Bačík), 45. Troock (Urbánek), 58. Ďatelinka (Holenda, J. Sukeľ) - 37. Nellis (Rapáč, Ulander)

Hokejisti HC '05 Banská Bystrica zvíťazili nad HK GROTTO Spišská Nová Ves 5:1 a ukončili tak trojzápasovú sériu prehier. Išlo o prvú výhru trénera Douga Sheddena po príchode do tímu "baranov". Na druhej strane prehrala Spišská tretí duel po sebe, všetky na ihriskách súperov.

Domáci išli do vedenia 2:0, keď sa v prvej tretine po nepremenenom trestnom strieľaní Šoltésa presadil spomedzi kruhov pohotový Björkung a v strednom dejstve využil druhé nariadené trestné strieľanie počas oslabenia sám faulovaný Bíreš.

Hostia odpovedali do prestávky po peknom natlačení sa pred bránku Nellisa, "barani" kontrovali v 35. sekunde tretej tretiny po rýchlom prechode do útoku Šoltésa – 3:1. Štvrtý zásah pridal po nevyužitej presilovke Spišiakov blafákom Troock a bodku za zápasom dala tvrdá rana kapitána Ďatelinku spoza kruhov.

HC MV Transport Prešov – MHk 32 Liptovský Mikuláš 8:4 (2:2, 3:0, 3:2)

Góly: 12. Šimun, 18. Žilka (Klíma, Milý), 29. Turan (Neuls), 34. Gerlach (Girduckis), 37. Campagna (Lalík, Sýkora), 47. Sýkora (Campagna, Šimun), 57. Šimun, 60. Campagna – 14. Vankúš (Haluška), 14. Kuru (Saari, Štrauch), 41. Karsums (Štrauch, Sorokin), 59. Handlovský (Diakov)

V drese domácich skórovalo šesť rôznych hráčov. Prešovčania triumfovali len v treťom z uplynulých dvanástich duelov a v tabuľke sa posunuli na desiate miesto, o bod pred svojho nedeľného súpera. Liptáci majú pred poslednou Nitrou náskok troch bodov.

HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce 3:4 sn (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 23. Linet (Jokeľ, Deyl), 46. Rogoň (Chovan), 54. Jääskeläinen (Leskinen, Southorn) - 26. Suja (Chalupa, Glazkov), 57. Žitný (Osburn, Buc), 60. Zabusovs (Osburn), rozh. sam. nájazd Paločko

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce predĺžili víťaznú sériu na päť zápasov a Košičanom pripravili po desiatich domácich víťazstvách prvú prehru. Po dvoch tretinách bol stav nerozhodný, keď sa presadili Jakub Linet a Jakub Suja. Košičania odskočili súperovi v tretej tretine na rozdiel dvoch gólov zásluhou Patrika Rogoňa a Joonu Jääskeläinena (3:1).

Hostia vyrovnali počas hry bez brankára vďaka Romanovi Žitnému a Patriksovi Zabusovsovi. V samostatných nájazdoch skórovali michalovskí útočníci Matúš Paločko a Juraj Bezúch.

Pre kapitána "oceliarov" Michala Chovana to bol 700. zápas v najvyššej slovenskej súťaži. Po 23. kole sú košickí hokejisti so 43 bodmi na 4. mieste, Michalovce sú pod nimi s dvojbodovým mankom.

HK Poprad - HC Slovan Bratislava 3:2 pp (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)

Góly: 5. Paločko (Kukuča, Meliško), 21. Záborský (Skokan, Betker), 62. Drgoň (Svitana, Záborský) - 29. Takáč (Minárik, Pecararo), 41. Pecararo (MacKenzie, Sersen)

Hokejisti HK Poprad zvíťazili nad HC Slovan Bratislava 3:2 po predĺžení. Obranca domácich Adam Drgoň strelil rozhodujúci gól v 62. minúte počas presilovej hry. Slovan sa napriek prehre udržal na čele tabuľky.

Popradčania triumfovali nad obhajcom titulu prvýkrát v sezóne, keď predchádzajúce dva zápasy prehrali so skóre 2:9. Tomáš Záborský aj Liam Pecararo zaznamenali v stretnutí dva body za gól a asistenciu.

HK Dukla Trenčín - HKM Zvolen 3:4 (0:2, 1:1, 2:1)

Góly: 24. Petráš (Čacho, Pietroniro), 46. Petráš (Sloboda, Pietroniro), 52. Flick (Obdržálek, Stacha) – 11. Jedlička (Huntebrinker, Mudrák), 19. Jedlička (Bondra), 21. Jedlička (Langkow), 41. Stupka (Mudrák)

V drese hostí zaznamenal čistý hetrik Maroš Jedlička. Zvolen zvíťazil vo štvrtom stretnutí po sebe a bodovo sa tak dotiahol na vedúci Slovan Bratislava. Ten vedie vďaka lepšej bilancii vo vzájomných dueloch a má zápas k dobru. Trenčania sú na ôsmej priečke o dva body pred Banskou Bystricou, ktorá odohrala o zápas menej.