Slovan prišiel do Švajčiarska uspieť. Nechce iba brániť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan prišiel do Švajčiarska uspieť. Nechce iba brániť

Futbalisti Slovana na predzápasovom tréningu.
Futbalisti Slovana na predzápasovom tréningu.TASR
Jeden z otáznikov pre trénera Vladimíra Weissa (58) pred úvodným osemfinálovým súbojom Európskej konferenčnej ligy na štadióne FC Bazilej je ten, kto nahradí v strede poľa Jabu Kankavu (36). Futbalistom Slovana Bratislava nemôže gruzínsky stredopoliar pomôcť pre kartový trest.

V hre je tak alternatíva s Filipom Lichým, alebo Uchem Agbom. Hráči slovenského majstra si chcú vo štvrtkovom dueli (21.00 h) vybojovať čo najlepšiu pozíciu do odvety a Weiss zdôraznil, že jeho tím nemôže len brániť, ale musí byť odvážny aj smerom dopredu.

Okrem Kankavu v stredu odcestovala do Švajčiarska celá súpiska Slovana, ktorú majú tréneri k dispozícii pre zápasy v EKL. Lichý na ňu pribudol z tzv. B-listu, kde sa nachádzajú hráči narodení po roku 2001. S A-mužstvom na zápas odcestovala aj dvojica z juniorky - 19-ročný stredopoliar Matúš Koseček a 17-ročný ofenzívny hráč Nino Marcelli.

"Musíme Jabu nahradiť. Snažíme sa vymyslieť to najlepšie. Máme tu Agba a Lichého, po tréningu sa rozhodneme, v akom rozostavení nastúpime. Jeden-dva otázniky, ale nemám dôvod meniť zostavu, ktorá hrala v lige proti Trnave. Musíme hrať smerom dopredu odvážne, nemôžeme iba brániť. Verím, že urobíme dobrý prvý krok v tomto dvojzápase. Nie sme favorit, je to play-off, je to 50 na 50," povedal tréner Slovana na stredajšej tlačovej konferencii.

Tréner Weiss sleduje svojich zverencov počas tréningu.
Tréner Weiss sleduje svojich zverencov počas tréningu.TASR

Slovan sa s Bazilejom stretol už v skupinovej fáze. Vlani v októbri vyhral vo Švajčiarsku 2:0 a doma remizoval 3:3. Tieto zápasy "belasých" nakopli a napokon ich posunuli k triumfu v H-skupine. Švajčiarsky tím vo februári zmenil trénera.

"Sú to tí istí hráči, ale nový tréner. A nový tréner vždy prinesie niečo nové. Čo náš čaká, to je ťažké predpovedať. Domáci budú mať možno niekedy aj drvivý tlak, ale my nemôžeme panikáriť. My máme skúsenejšie mužstvo ako oni, musíme byť silní na lopte," nadviazal hlavný tréner Vladimír Weiss.

Prehľad zápasu Bazilej - Slovan Bratislava

Na štvrtkový duel sa tešia aj hráči, obranca Jurij Medveděv za kabínu uviedol, že túto fázu európskej súťaže berú hráči ako odmenu.

"Je to pre nás veľký úspech zahrať si osemfinále EKL. Chceme sa pobiť o postup. Máme za sebou dobrý zápas proti Trnave, to nás pozitívne naladilo. Čaká násiný duel než minule. Bude to ťažšie, Bazilej nám má čo vracať. Chceme zopakovať výsledok 2:0. Nebude to ľahké, no máme svoj cieľ. Vtedy nám nikto neveril, ale hrali sme veľmi tímovo. Nebojíme sa. Rešpekt tu je, ale rovnako aj od nich smerom k nám."

Tigran Barseghjan v debate s brankárom Adriánom Chovanom.
Tigran Barseghjan v debate s brankárom Adriánom Chovanom.TASR