Slovan znova prehral, za dve sezóny nevyhral v Lige majstrov ani raz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan znova prehral, za dve sezóny nevyhral v Lige majstrov ani raz

Slovan ukončil bez bodu skupinovú fázu CHL druhýkrát po sebe.
Slovan ukončil bez bodu skupinovú fázu CHL druhýkrát po sebe.TASR
Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli ani vo svojom poslednom vystúpení v C-skupine Ligy majstrov. V utorok prehrali na ľade švajčiarskeho tímu Rapperswil-Jona Lakers 1:4 a v tejto sezóne nezískal ani bod.

Úradujúci slovenský šampión hral v prestížnej európskej klubovej súťaži aj vlani, v F-skupine však v konkurencii Třinca, Fribourgu-Gotterón a Leksandu IF rovnako nezabodoval.

V druhom stretnutí už istých postupujúcich v "céčku" fínsky klub Tappara Tampere zdolal nemecký EHC Red Bull Mníchov 4:0 a triumfoval v skupine. Slovan prehral dvanásty zápas Ligy majstrov po sebe, za dve sezóny nezískal ani jeden bod.

Liga majstrov - C-skupina

Rapperswil-Jona Lakers - HC Slovan Bratislava 4:1 (4:0, 0:1, 0:0)

Góly: 1. Noreau, 5. Embacher (Capaul), 8. Eggenberger (Profico), 9. Noreau (Moy) – 26. Pecararo (Harris)

Rozhodovali: Kopitz (Nem.), Hebeisen - Cattaneo, Altmann (všetci Švaj.), vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

Rapperswil: Meyer – Profico, Pauchard, Sataric, Baragano, Elsener, Noreau – Zangger, Albrecht, Forrer – Lammer, Čajka, Moy – Eggenberger, Wick, Brüschweiler – Capaul, Alge, Embacher

Slovan: Baroš (8. Coreau) – Beňo, MacKenzie, Golian, Gachulinec, Ackered, Maier, Demo – Takáč, Harris, Pecararo – Šotek, Zigo, Fominykh – Matoušek, Minárik, Lukošík – Török, Lipiansky, Bezák – Kukumberg

Švajčiarsky tím začal v úvode lepšie a už v 32. sekunde otvoril skóre zápasu. Noreau sa presadil cez obranu Slovana a prekonal Baroša. V 5. minúte viedli domáci už 2:0. Capaul prihral Eggenbergerovi, ktorého strela skončila v sieti. Rapperswil potom využil prvú presilovú hru, keď dal svoj druhý gól v zápase Eggenberger. Brankára Baroša vystriedal Coreau.

Kanaďan si však neudržal čisté konto ani minútu, keď domáci využili aj druhú početnú výhodu. Noreau vystrelil od modrej čiary a upravil na 4:0. "Belasí" sa presadili až v druhej tretine. Harris prihral Pecararovi, ktorý prekonal Meyera. Hostia sa napriek ďalším šanciam už nepresadili. V závere to skúsili aj bez brankára, no švajčiarsky tím si ustrážil trojgólový náskok.