Slovanu ušiel postup pomedzi prsty. Premrhal dvojgólový náskok a vypadol na penalty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovanu ušiel postup pomedzi prsty. Premrhal dvojgólový náskok a vypadol na penalty

Aktualizované
Bazilej postupuje do štvrťfinále, Slovan smúti.
Bazilej postupuje do štvrťfinále, Slovan smúti.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava síce v odvetnom zápase osemfinále Konferenčnej ligy vyhrávali proti Bazileju 2:0, ale po penaltovom rozstrele vypadli a lúčia sa s pohárovou Európou.

ŠK Slovan Bratislava - FC Bazilej 2:3 po pen.

Góly: 10. Abubakari, 17. Kucka - 53. Calafiori, 90+3. Amdouni

ŽK: De Marco, Lovat - Zeqiri, Calafiori

/prvý zápas: 2:2, postupuje Bazilej/

Slovan mohol  rýchlo vyhrávať, pretože Čavrič na krídle prešprintoval protihráča, prihral pred bránku, ale osamotený Abubakari nechal z päťky vyniknúť Hitza. Na druhej strane pokryl hlavičku Calafioriho brankár Chovan.

V 10. minúte však africký útočník domácich svoje predošlé zaváhanie napravil. Po rohovom kope nehlavičkoval dobre Kucka, lopta spadla a Abubakari sa zorientoval najlepšie. Zblízka rozjasal Národný futbalový štadión - 1:0.

Bazilej následne chcel diktovať tempo hry, kombinoval na útočnej polovici, avšak Abubakari ušiel za obranu a aj keď jeho center ešte Xhaka pred Čakvetadzem odvrátil, tak z druhej vlny situáciu doplnil Kucka, aby presnou strelou k žrdi zvýšil skóre - 2:0.

Takto sa Juraj Kucka tešil zo svojho gólu.
Takto sa Juraj Kucka tešil zo svojho gólu.TASR

"Belasí" hrali na brejky a s tými mali hostia problém. Čakvetadze sa síce pri dvoch sľubne sa rozvíjajúcich akciách pošmykol, no v ďalšom pas zľava hlavičkoval Čavrič tesne vedľa. Defenzíva Slovana bola veľmi pozorná, súpera nepustila počas celého prvého polčasu do žiadnej šance. Výborne hral stred poľa s Kankavom a Kuckom.

Druhý polčas začali domáci s rovnakým výkonom, lenže po rohu sklepol loptu Lang a stopér Calafiori ľavačkou prestrelil Chovana - 2:1. Švajčiarsky tím mohol dokonca vyrovnať. Chovan vyrazil strelu Augustina vedľa seba, ale Ndoye dorážal do bočnej siete. Dobrú šancu zahodil po prekvapivej prihrávke Lópeza tiež Zeqiri.

Bratislavčania sa zahrávali s osudom. Chybu Lovata v rozohrávke nepotrestal ani na dvakrát Amdouini. Z hranice šestnástky trafil De Marca a dorážkou v ešte lepšej pozícii nemieril presne. Spomínaný futbalista nakoniec udrel v nadstavenom čase. Pokus spred pokutového územia bol chytateľný, lopta však tesne pred Chovanom skočila a ten ju nezastavil - 2:2.

Amdouni sa postaral o to, že zápas išiel do predĺženia.
Amdouni sa postaral o to, že zápas išiel do predĺženia.TASR

Stretnutie tak putovalo do predĺženia. To otvorila príležitosť striedajúceho Zuberuho, ktorý sa dostal do výbornej pozície, zakončil zle. Ani jeden tím nechcel spraviť chybu, a tak to bolo skôr o pozornom bránení ako útočení. Napriek tomu sa dostal do šance Lovat, mieril vysoko nad. Tréner Weiss v nadstavenom čase predĺženia kvôli blížiacim sa pokutovým kopom vystriedal brankárov. Chovana nahradil Trnovský.

Pre Slovan to bol už štvrtý rozstrel sezóny, pretože ho absolvoval proti Olympiakosu, Mostaru a Šamorínu v Slovnaft Cupe. Diouf začal úspešne, Kucku vychytal Hitz. Amdouni zvýšil, zlyhal aj Barsgehjan. Trnovskému nedal šancu ani Calafiori, takže Lovat musel premeniť. To sa mu podarilo, no definitívne rozhodol Males. Pre "belasých" cesta pohárovou Európou končí.

Hlasy po zápase (zdroj RTVS):

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Hrali sme najlepší zápas pod mojím vedením za dva roky s výborným súperom. Hrali sme vynikajúco, mohli sme vyhrávať 3:0 alebo 4:0, keby sme dotiahli lepšie tie brejky za stavu 2:0, tam sa to rozhodovalo. Bazilej má mladých, behavých hráčov, všetko sme to zvládali až do 90. minúty. Dostali sme lacný gól a to rozhodlo. Dostať gól v 90. minúte je nešťastné, taká športová tragédia. Taký je však futbal, rozstrel sme nezvládli, dá sa povedať všetci. Je to škoda, pretože to bolo veľké divadlo pre ľudí."

Vernon de Marco, obranca Slovana: "Dostaneme určite nejakú kritiku. Neviem však, čo by sme mohli urobiť lepšie, už to nezmeníme. Škoda, že to takto skončilo. Musíme dať hlavu hore. Mali sme výborný začiatok, nepremenili sme ďalšie tri šance. Môžeme byť hrdí na celé mužstvo, prehrávame spolu, vyhrávame spolu. Je pred nami liga a máme šancu byť majstri."

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore