Slovenské hádzanárky sa v baráži o postup na MS 2023 stretnú s Chorvátskom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovenské hádzanárky sa v baráži o postup na MS 2023 stretnú s Chorvátskom
Slovenky sa pokúsia prejsť cez Chorvátsko.
Slovenky sa pokúsia prejsť cez Chorvátsko.
Profimedia
Slovenské hádzanárky budú o účasť na budúcoročných MS bojovať s Chorvátskom. Rozhodol o tom sobotný žreb v slovinskej Ľubľane.

Prvý zápas odohrajú 7./8. apríla doma, odvetu 11. alebo 12. apríla na palubovke súpera. Zverenky trénera Jorgeho Dueňasa si účasť v druhej fáze európskej kvalifikácie vybojovali začiatkom novembra po dvoch hladkých triumfoch v dvojzápase s Lotyšskom - 46:21 v Šali a 43:17 vo Valmiere.

Pred žrebom figurovali Slovenky medzi nenasadenými tímami a bolo jasné, že ich súper v play-off bude jeden z účastníkov vrcholiaceho európskeho šampionátu v Slovinsku.

"Pred žrebom som si prial za súpera Macedónsko, alebo Švajčiarko. Takmer to vyšlo, no žreb nám napokon prisúdil Chorvátsko. Dúfal som, že sa vyhneme Nemecku, Maďarsku a Španielsku, teda družstvám, ktoré patria do svetovej špičky."

Hneď za nimi sú Chorvátky, Slovinky alebo Poľky. Na tomto európskom šampionáte podávali kolísavé výkony a turnaj im príliš nevyšiel. Je to veľmi silný tím plný skúsených hráčok, ktoré hrávajú pravidelne v Lige majstrov. V tejto fáze kvalifikácie si už ľahkého súpera nevyberiete."

"Ak chceme byť úspešní, musíme proti tomuto favoritovi podať v oboch zápasoch maximálne sústredený a bojovný výkon. Čaká nás ešte veľa práce, no urobíme maximum, aby sme naše dievčatá na tento dvojzápas čo najlepšie pripravili. Mrzí ma fakt, že začíname doma, viac by som si prial, aby sme začali v Chorvátsku,“ povedal pre oficiálnu webovú stránku Slovenského zväzu hádzanej tesne po žrebe tréner Jorge Dueňas.

Svetový šampionát v roku 2023 sa bude hrať na prelome novembra a decembra v troch krajinách - Dánsku, Nórsku a Švédsku. Okrem hostiteľských krajín si už účasť vďaka umiestneniu na prebiehajúcich ME zabezpečili aj Francúzsko, Čierna Hora a Holandsko.

Zvyšných desať miesteniek z Európy si vybojujú víťazi desiatich barážových dvojzápasov. Na MS sa predstaví celkovo 32 tímov.

Slovenské hádzanárky štartovali na predchádzajúcich MS v roku 2021 vďaka voľnej karte a obsadili konečné 26. miesto.

Žreb baráže MS 2023

Turecko - Srbsko

Rumunsko - Portugalsko

Island - Maďarsko

Poľsko - Kosovo

Taliansko - Slovinsko

Nemecko - Grécko

Švajčiarsko - Česko

Rakúsko - Španielsko

Severné Macedónsko - Ukrajina

SLOVENSKO - Chorvátsko