Slovensko vyhralo domáci Kaufland Cup, neinkasovalo ani raz. Dvojgólový Hrivík

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovensko vyhralo domáci Kaufland Cup, neinkasovalo ani raz. Dvojgólový Hrivík
Aktualizované
Slováci ovládli domáci turnaj.
Slováci ovládli domáci turnaj.TASR
Slovenská hokejová reprezentácia vyhrala aj druhý zápas na domácom Kaufland Cupe a môže sa tešiť z celkového prvenstva. Po výsledku 9:0 proti Nórsku zdolala hráčov Lotyšska 3:0.

Slovensko - Lotyšsko 3:0

Brankár Samuel Hlavaj si pripísal čisté konto a napodobnil Stanislava Škorvánka, ktorý neinkasoval proti Nórom.  Turnaj v Bratislave slúžil tímu trénera Craiga Ramsayho ako príprava pred MS, ktoré sa uskutočnia v Česku od 10. do 26. mája. Na druhom mieste v tabuľke skončili Lotyši, ktorí vo vzájomnom stretnutí zdolali severského súpera 5:0. Slováci sa predtým predstavili na novembrovom Nemeckom pohári, kde s bilanciou dve víťazstvá a jedna prehra obsadili druhé miesto.

Slovákom patril úvod a vytvorili si už v prvých minútach niekoľko šancí, no zlyhali v koncovke. Prvý gól duelu dal v 7. minúte Čacho, ktorý získal puk po obrovskej chybe obrany Lotyšov a v samostatnom úniku prekonal Vitolsa. Postupne sa aj hostia dostali do niekoľkých zakončení, ale Hlavaj ich pokusy vykryl. V presilovej hre mohol vyrovnať Batna, trafil však len do žŕdky. Pred koncom prvej časti získal puk Okuliar, prihral Lantošimu a ten našiel na druhej strane voľného kapitána Hrivíka, ktorý zvýšil na 2:0.

Lotyši pohrozili v prvej minúte druhej časti strelou Bukartsa a jeho zakončenie skončilo opäť na žŕdke. Vo zvyšnom čase prostredného dejstva bola hra vyrovnaná, no oba tímy si vytvorili niekoľko šancí. Sám išiel na bránku Hrivík a potom aj Mucha s Lamperom, ale neprekonali brankára Vitolsa. Na opačnej strane mohol znížiť Tralmaks, zakončil však len do betónov Hlavaja.

Slováci v úvode tretej časti nevyužili početnú výhodu o dvoch hráčov. Bukarts bol v 47. minúte blízko k zníženiu, Hlavaj však držal čisté konto a vyznamenal sa aj o osem minút neskôr počas veľkej príležitosti Bukartsa v oslabení. Domáci rozhodli o triumfe necelé dve minúty pred koncom, keď Hrivík strelil druhý gól v stretnutí.

Hlasy po zápase:

Craig Ramsay, tréner SR: "Bol to veľmi ťažký a fyzický zápas. Tím však odviedol dobrú prácu, hrali sme dobre hokejkami. Som veľmi šťastný, ako sme zvládli oslabenia a vyhrali turnaj. Dosiahli sme dve víťazstvá a som hrdý na chlapcov."

Samuel Hlavaj: "Náročný duel s ťažkým súperom, ale ustrážili sme si to. Lotyši boli nepríjemní v predbránkovom priestore a ťažko sa mi hľadali puky."

Viliam Čacho, autor prvého gólu v stretnutí: "Bol to náročnejší zápas ako v stredu. Dohrávali súboje a vysoko nás napádali. Trocha nám to robilo problémy, no zvládli sme to a boli to výborné dva výkony."

Marek Hrivík, kapitán SR a strelec dvoch gólov: "Vedeli sme, že Lotyšsko má kvalitný tím. Nevedeli sme, koľko hráčov mali z uplynulých MS, no vedeli sme, akú majú identitu. Chceli sme hrať našu hru a Samo nás podržal v bráne."