Stacha sa vrátil do Trenčína, Štrauch vymenil Spiš za Liptov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stacha sa vrátil do Trenčína, Štrauch vymenil Spiš za Liptov

V slovenskej extralige nastali hráčske zmeny.
V slovenskej extralige nastali hráčske zmeny.TASR
Mladý slovenský obranca Marko Stacha (20) sa dohodol na zmluve do konca sezóny 2022/23 s materským klubom Dukla Trenčín.

Práve v drese "vojakov" dostal už ako sedemnásťročný šancu premiérovo medzi seniormi, v Extralige odohral počas kompletného ročníka 2019/20 dokopy 48 zápasov, získal šesť bodov.

Posledné dve sezóny bol súčasťou kanadských klubov Vancouver Giants a Kamloops Blazers v juniorskej WHL. Stacha, ktorý bol od leta bez klubu, reprezentoval Slovensko dvakrát na juniorských MS. Zahral si takisto na Hlinka Gretzky Cupe.

Andreas Štrauch sa dohodol na vzájomnom ukončení spolupráce s HK Grotto Spišská Nová Ves. Okamžite zamieril do MHK 32 Liptovský Mikuláš, kde už pôsobil v sezóne 2020/21. Popradský odchovanec obliekal aj dresy materského tímu "kamzíkov", Nových Zámkov, Zvolena či Michaloviec.

"Andreas pomaly strácal svoje miesto v zostave a tréneri s ním už nepočítali. Preto sme sa rozhodli, že pre obe strany bude najlepšie ukončiť vzájomnú spoluprácu," povedal Richard Rapáč,  generálny manažér Spišiakov.

Hosťovanie v Liptovskom Mikuláši skončilo útočníkovi Michalovi Drábekovi, ktorý sa vrátil do kmeňového klubu HK Nitra. Na Liptove odohral 21 zápasov s bilanciou štyri góly a rovnaký počet asistencií.

V Spišskej Novej Vsi pokračuje mladý iba sedemnásťročný útočník Martin Šuty. Odchovanec klubu dostal priestor v deviatich zápasoch Tipos Extraligy. Dohodol sa na predĺžení zmluvy o ďalšie štyri roky.

"Som veľmi rád, že sme sa dohodli na dlhodobej zmluve, kedže ide o jedného z hráčov, na ktorých chceme stavať našu budúcnosť. Je to šikovný a talentovaný odchovanec, ktorý zaznamenal za pár mesiacov v A-tíme obrovský progres. Jeho pracovná morálka je príkladná a verím, že sa stane vzorom pre ďalších našich mladíkov v klube," uviedol Richard Rapáč.