Štart na Australian Open? Nie je to v mojich rukách, je si vedomý Djokovič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štart na Australian Open? Nie je to v mojich rukách, je si vedomý Djokovič
Bude Novak Djokovič chýbať na Australian Open dva roky po sebe?
Bude Novak Djokovič chýbať na Australian Open dva roky po sebe?Profimedia
Srbský tenista Novak Djokovič (35) stále nevie, či bude môcť hrať na budúcoročnom Australian Open. "Naozaj to nie je v mojich rukách, takže dúfam, že dostanem nejaké pozitívne správy," povedal vo štvrtok.

Tridsaťpäťročný Djokovič nie je zaočkovaný. To je dôvod, prečo prišiel už o niekoľko turnajov.

Tento rok na prvom Grand Slame sezóny neštartoval, hoci pôvodne dostal výnimku na vstup do krajiny. Vtedy však tvrdil, že v decembri 2021 prekonal koronavírus. Po desaťdňovej právnickej ságe ho nakoniec z Austrálie deportovali.

Pre odmietavý postoj k vakcíne nemohol nastúpiť ani na nedávnom US Open. USA a Kanada totiž nepovoľujú vstup na svoje územie zahraničným občanov bez vakcíny. Djokovič tak prišiel aj o ďalšie štyri turnaje v Severnej Amerike.

Srbský tenista v roku 2022 štartoval z Grand Slamov na Roland Garros, kde vypadol po štvrťfinálovej prehre s Rafaelom Nadalom. Viac sa mu darilo na Wimbledone, kde pridal svoj 21. grandslamový titul. Odvtedy neodohral ani jeden duel. Predstaví sa až na Laver Cupe, ktorý sa začína v piatok.

"Nemám žiadne výčitky. Samozrejme, som smutný, že som nemohol hrať na US Open, ale bolo to moje rozhodnutie a vedel som, aké budú dôsledky. Takže som ich akceptoval," povedal.