Stratené hokejky sa našli a bolo to vidieť. Konečná nominácia na MSJ bude 25. decembra

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stratené hokejky sa našli a bolo to vidieť. Konečná nominácia na MSJ bude 25. decembra

Petrovský strelil dva góly Slovenska.
Petrovský strelil dva góly Slovenska.Profimedia
Slovenskí reprezentanti do 20 rokov a aj tréner Ivan Feneš boli po výhre nad Rakúskom v generálke pred MSJ spokojní.

Po dvoch prehrách a jedinom strelenom góle dokázali mladíci skórovať do rakúskej bránky hneď päť zásahov. Z toho dvakrát sa presadil Servác Petrovský: "Konečne prišli hokejky Filipovi Mešárovi a Servácovi Petrovskému, ktoré sa niekde šesť dní túlali. Bolo to na ich hre vidieť, presadil sa náš elitný útok, hrali výborne. Presilovú hru zahrali skvele," chválil Feneš.

Bodovo zažiarili Šimon Nemec so štyrmi asistencami a Filip Mešár, ktorý ich mal na konte tri: "V tretej tretine sme im dali oddýchnuť a ušetrili sme ich tak trochu na ďalšie zápasy. Odohrali sme náš najlepší zápas v príprave. Veľmi nás to teší, lebo sme boli dominantní, presadili sme sa strelecky. Naša hra mala naozaj kvalitu. Príprava bola náročná, ale v poslednom zápase môžeme byť s našou hrou spokojní," doplnil slovenský lodivod.

Víťazným zásahom sa v drese Slovenska prezentoval center Dalibor Dvorský: "Neviem, či som dal gól ja, alebo Alex Čiernik. On nahodil a možno sa to dotklo mojej korčule, nie som si istý. Päť gólov pozdvihlo sebavedomie, už sme ich potrebovali. Boli sme lepší od začiatku až do konca. Túto výhru sme potrebovali. Je to stále iba príprava, musíme si tie dobré veci zobrať so sebou a zo zlých sa poučiť," nechal sa počuť.

Spokojnosť neskrýval ani Filip Mešár: "Nebolo to nič ľahké, Rakúšania boli veľmi húževnatý súper, dobre korčuľovali, napádali nás, hrali fyzicky. Som veľmi rád, že sme hrali ako tím. V prvej tretine bolo veľa chýb, pred druhou sme si niečo povedali, padli v nej dva rýchle góly a už sme zápas kontrolovali," povedal.

Konečnú nomináciu Slovenska na MSJ zverejní tréner Ivan Feneš na 1. sviatok vianočný, teda 25. decembra 2022.