Súboj neporazených. Fury a Usyk poznajú dátum zápasu o titul absolútneho majstra sveta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Súboj neporazených. Fury a Usyk poznajú dátum zápasu o titul absolútneho majstra sveta
Fury bude čeliť ďalšiemu nezdolanému boxerovi.
Fury bude čeliť ďalšiemu nezdolanému boxerovi.Profimedia
Zástupcovia Tysona Furyho (34) a Oleksandra Usyka (36) dospeli k dohode. Ich unifikačný zápas o titul majstra sveta v ťažkej váhe sa uskutoční 29. apríla v londýnskom Wembley.

Fury a Usyk sa koncom minulého roka dohodli na súboji, víťaz ktorého bude držiteľom majstrovských opaskov všetkých hlavných organizácií a absolútnym majstrom sveta v ťažkej váhe. Niekoľko týždňov predtým obhájil Brit Fury titul organizácie WBC proti Derekovi Chisorovi.

Podľa dohody dostane Fury 70 % z príjmu zo zápasu, Usyk zvyšných 30 %. Ukrajinec údajne požadoval, aby súčasťou dohody bolo aj to, že Fury venuje 1 milión dolárov jeho rodnej krajine, ktorá už viac ako rok odoláva ruskej invázii. Či s tým Fury súhlasil, nie je jasné.

Fury obhájil svoj titul WBC v treťom zápase s krajanom Chisorom začiatkom decembra v Londýne. Hneď po zápase vyzval na súboj Usyka, šampióna zvyšných hlavných organizácií WBA, WBO a IBF. Ukrajinec naposledy boxoval v auguste, keď po druhý raz zdolal ďalšieho Brita Anthonyho Joshuu.

Obaja súperi sú v profesionálnom ringu neporazení. Usyk vyhral všetkých 20 zápasov, Fury má za sebou 34 duelov a jeho bilanciu mierne kazí len štyri roky stará remíza s Američanom Deontayom Wilderom, ktorého potom dvakrát zdolal.