Svetový rekord nie je platný. Úžasný výkon mladého Kanaďana pokazil štartový blok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Svetový rekord nie je platný. Úžasný výkon mladého Kanaďana pokazil štartový blok
Morales-Williams má po pretekoch zmiešané pocity.
Morales-Williams má po pretekoch zmiešané pocity.Reuters
Kanadský atlét Christopher Morales-Williams (19) prišiel o halový svetový rekord v behu na 400 m. Svetová atletika (WA) nemôže jeho čas 44,49 sekundy ratifikovať, dôvodom je neregulárny štartový blok na pretekoch.

Morales-Williams dosiahol v sobotu 24. februára na šampionáte juhovýchodnej konferencie NCAA vo Fayetteville v štáte Arkansas čas 44,49 sekundy. Tešil sa tak z halového svetového rekordu v behu na 400 m, keď triumfoval pred JeVaughnom Powellom a Chrisom Robinsonom. Prekonal tým predchádzajúci najlepší čas 44,52 s, ktorý v roku 2018 dosiahol Američan Michael Norman. Tento výkon ale zostáva svetovým rekordom.

"Čas Christophera Moralesa-Williamsa, ktorý zabehol cez víkend na 400-metrovej trati počas Indoor Championships zostane najlepším svetovým výkonom všetkých čias. Ako svetový rekord to ale nemožno ratifikovať pre problémy so štartovnými blokmi. Bežec bol po súťaži testovaný na drogy, s týmto nebol žiadny problém," uviedla Americká asociácia atletických a bežeckých trénerov na sociálnej sieti X.

Zmienky