Swiateková na úvod Turnaja majsteriek suverénna, Američanky sa doma trápia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková na úvod Turnaja majsteriek suverénna, Američanky sa doma trápia

Swiateková je jasnou favoritkou na celkový triumf.
Swiateková je jasnou favoritkou na celkový triumf.Profimedia
Poľská tenistka Ida Swiateková (21) vstúpila úspešne do MS WTA Tour. Svetová jednotka zvíťazila v noci na stredu nad Ruskou Dariou Kasatkinovou (25) presvedčivo 6:2, 6:3.

Trojnásobná grandslamová šampiónka od úvodu demonštrovala, že chce nechať zabudnúť na minuloročný WTA Finals, keď v Guadalajare nepostúpila zo skupiny. Na Kasatkinovú potrebovala stráviť na kurte 82 minút.

"Som šťastná, že sa mi podarilo odštartovať turnaj kvalitným výkonom. Pred rokom ma zradzoval servis, v tejto sezóne sa už naň môžem spoľahnúť. Nedávam neustále esá, no dodáva mi sebavedomie a cítim sa silná," zhodnotila svoje vystúpenie 21-ročná Poľka.

Vo Forth Worthe sa zatiaľ nedarí domácim Američankám. Po Jessice Pegulovej nepotvrdila vyššie nasadenie ani Coco Gauffová. Nad sily štvorky turnaja bola šestka Caroline Garciová z Francúzska, ktorá zvíťazila 6:4, 6:3.

Garciová je vo veku 29 rokov najstaršou hráčkou na turnaji. Na podujatí sa predtým predstavila iba v roku 2017, vtedy skončila v semifinále.

"Uplynulé roky boli ťažké, preto som mimoriadne šťastná, že som späť. Päť rokov je pomerne dlhá doba v kariére, snažím sa zo seba vydať maximum," povedala Francúzka, ktorá ako jediná z účastníčok turnaja dokázala v tejto sezóne zdolať suverénnu Swiatekovú.

MS WTA Tour v americkom Forth Worthe:

Skupina Tracy Austinovej:

Iga Swiateková (Poľ.-1) - Daria Kasatkinová (Rus.-8) 6:2, 6:3

Caroline Garciová (Fr.-6) - Coco Gauffová (USA-4) 6:4, 6:3