Swiateková zmietla z kurtu Liuovú, Muchová pri premiére s veľkým skalpom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková zmietla z kurtu Liuovú, Muchová pri premiére s veľkým skalpom

Češka svojím výsledkom upútala pozornosť.
Češka svojím výsledkom upútala pozornosť.Profimedia
V ženskej časti turnaja Indian Wells masters začala obhajobu titulu svetová jednotka a najvyššie nasadená Iga Swiateková (21), ktorá zdolala Claire Liuovú (22). O veľké prekvapenie sa postarala Karolína Muchová (26), keď pokorila Viktoriu Azarenkovú (33).

Iga Swiatek - Claire Liuová 6:0, 6:1

Favoritka rázne vstúpila do duelu, svojej protivníčke dokázala vziať všetky tri výhody servisu a na úvod jej uštedrila neslávneho "kanára". V druhom dejstve dovolila súperke uhrať iba jediný gem a zaslúžene smeruje do ďalšej fázy podujatia.

"Takticky a tenisovo bolo všetko na mieste, takže som so svojou hrou celkom spokojná," povedala Swiateková, ktorá sa najbližšie stretne s Biancou Andreescuovou z Kanady.

Emma Raducanuová - Magda Linetteová 7:6 (3), 6:2

Raducanuová si pripísala najväčšie víťazstvo od triumfu na US Open v roku 2021. Dvadsaťročná Britka sa v prvom sete dostala do trháku 4:1, ale potom sa zmobilizovala, diktovala tempo svojím forhendom a zatlačila Linetteovú hlboko do dvorca. Víťazstvo spečatila úderom po čiare, ktorým postavila fanúšikov na nohy.

"Povedala by som, že dnes mám pozitívnejší pocit z mojej hry. Prvý deň som poriadne nevedela, čo sa deje. Dnes som sa vonku cítila celkom slušne, najmä vzhľadom na podmienky. Bolo naozaj veterno a ja som to dobre zvládla," uviedla britská tenistka. V ďalšom kole sa stretne s Brazílčankou Beatriz Haddadovou Maiovou.

Karolína Muchová - Viktoria Azarenková 7:6 (1), 6:3

Češka Muchová pri svojom turnajovom debute dosiahla impozantné víťazstvo nad dvojnásobnou šampiónkou Azarenkovou. Vo vyrovnanom prvom sete stratili obe hráčky dve svoje podania a smerovalo sa do tajbrejku. Ten sa stal korisťou českej tenistky.

V druhom sete dokázala 26-ročná protagonistka brejknúť svoju súperku až trikrát. Práve tretie prelomenie servisu Bielorusky si nechala na najlepšiu možnú chvíľu, a to na posledný gem, v ktorom využila štvrtý mečbal.

Pozrite si kompletné výsledky žien v Indian Wells.