Tatar víťazným gólom rozhodol o výhre New Jersey, Slafkovský prvýkrát bodoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar víťazným gólom rozhodol o výhre New Jersey, Slafkovský prvýkrát bodoval

Tomáš Tatar sa presadil v každom dueli prípravy.
Tomáš Tatar sa presadil v každom dueli prípravy.Profimedia
Sedem prípravných zápasov NHL ponúklo tri vystúpenia slovenských hokejistov. Štatistiky kanadských bodov si vylepšili Tomáš Tatar (31) a Juraj Slafkovský (18).

NHL - prípravné zápasy:

New Jersey Devils 1:0 Boston Bruins (1:0, 0:0, 0:0)

O jediný gól duelu sa postaral slovenský útočník Tomáš Tatar. Presadil sa už v 11. minúte a v príprave si stanovil slušný gólový priemer na jeden duel. Skóroval totiž vo všetkých troch stretnutiach pred novou sezónou, v ktorých nastúpil. Šimon Nemec do víťazného súboja nezasiahol.

Montreal Canadiens 1:5 Toronto Maple Leafs (0:2, 0:1, 1:2)

Prvýkrát počas predsezónneho obdobia sa do kanadského bodovania zapísal aj Juraj Slafkovský. Jednotka draftu NHL si pripísala asistenciu na jediný presný zásah svojho tímu. Z kvalitnej roboty nášho útočníka ťažil v predbránkovom priestore Jonathan Drouin. Slafkovský odohral vyše 16 minút a stal sa treťou hviezdou duelu, Filip Mešár sa na zápasovej súpiske nenachádzal.

Calgary Flames 4:1 Seattle Kraken (1:0, 2:0, 1:1)

Tretím aktívnym do partie Slovákov bol v domácom drese Adam Ružička. Dvadsaťtriročný center si kanadský bod nepripísal, no dobrým znamením je, že nastúpil v troch z ostatných štyroch meraní síl Flames.

Carolina Hurricanes 8:1 Columbus Blue Jackets (3:1, 3:0, 2:0)

Domáci káder si dominantným spôsobom pripísal štvrté víťazstvo v rade. Až v polovici presných zásahov mal prsty český útočník Martin Nečas, ktorý sa na výhre podieľal bilanciou 2+2.

Edmonton Oilers 7:2 Vancouver Canucks  (1:0, 3:2, 3:0)

Schuti si zastrieľali aj hráči Oilers, leví podieľ na hladkom víťaznom zápise mal najmä hetrikový hrdina Dylan Holloway, ktorý svoj koncert obohatil aj asistenciou. Mladému útočníkovi skvelo sekundoval trojbodový Zach Hyman.

Detroit Red Wings 2:3 Pittsburgh Penguins (0:1, 0:2, 2:0)

Dallas Stars 1:3 Colorado Avalanche (0:0, 0:0, 1:3)