Ten Hag: United čelia City, nie Haalandovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ten Hag: United čelia City, nie Haalandovi

Ofenzíva City má pred sebou výzvu v podobe mestského rivala.
Ofenzíva City má pred sebou výzvu v podobe mestského rivala.Profimedia
Nedeľa patrí v Európe derby o Manchester. Na Etihad Stadium rozohrajú obaja v poradí 188. mestskú bitku. Najväčšiu pozornosť, samozrejme, púta útočník domácich Erling Haaland (22).

Aj z toho dôvodu krotil podobné emócie na predzápasovej tlačovej konferencii tréner hostí z United Erik ten Hag. Jedného z najlepších kanonierov sveta pochválil, no okamžite otočil pozornosť na celý klub. 

"Páči sa mi, aký je na ihrisku. Je priamy. Jeho život je o góloch. Okrem strieľania gólov ich vie aj pripravovať. Rešpektujem ho. Nebude to iba o ňom, nastúpime proti Manchestru City, nie Haalandovi," uviedol 52-ročný kormidelník červeného Manchestru.

Pravdou je, že práve Erling Haaland je najväčším nebezpečenstvom pre defenzívu United. Nórsky útočník od svojho príchodu z Bundesligy nastrieľal v siedmich ligových zápasoch 11 gólov. 

V kádri "diablov" pôsobí Jadon Sancho, bývalý spoluhráč Haalanda z Borussie Dortmund. "Samozrejme, keď máte v mužstve hráča, ktorý v minulosti hral s vašim protihráčom, využijete to," pokračoval ten Hag. 

V analýzach sa trénerský kolektív nezameriaval len na jednotlivcov, ale komplexne si zmapovali štýl hry Manchestru City. "Je našou prácou dopredu si zanalyzovať súpera. V prípade, že má jednotlivec väčší vplyv na hru, sme obozretnejší. V tom prípade funguje aj spolupráca s hráčmi, ktorí nám vedia ponúknuť iný pohľad," uzavrel lodivod aktuálne šiesteho celku Premier League.