Bývalá svetová jednotka Clijstersová: Tenis bude silnejší, ak sa ATP a WTA spoja

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bývalá svetová jednotka Clijstersová: Tenis bude silnejší, ak sa ATP a WTA spoja

Kim Clijstersová si myslí, že spojenie by vytvorilo silnejšiu značku.
Kim Clijstersová si myslí, že spojenie by vytvorilo silnejšiu značku.Reuters
Podľa bývalej svetovej jednotky Kim Clijstersovej (40) by sa mali ženská tenisová asociácia WTA a mužská ATP spojiť do jednej organizácie. Belgická tenisová legenda to uviedla v rozhovore pre agentúru Reuters.

Štvornásobná grandslamová šampiónka Clijstersová uviedla: "Myslím si, že by sa tým značka stala oveľa silnejšou. Napokon, veľa ľudí, ktorí tenis nepoznajú, si aj tak myslí, že ide o jednu organizáciu."

Podobné názory ako Belgičanka už skôr vyjadrili napríklad 20-násobný grandslamový víťaz Roger Federer či legendárna Billie Jean Kingová, ktorá pred 50 rokmi založila WTA.

"Hovorilo sa o tom už mnohokrát, ale vždy to zostalo len pri slovách a nič sa neurobilo pre zjednotenie. Myslím si však, že je načase, aby sme mali jednu organizáciu," vravela Clijstersová.

Kim je v súčasnosti čestnou prezidentkou Medzinárodnej tenisovej siene slávy (ITHF) a rada by videla jednotu pre svoj milovaný šport. "Nielen mužský, ale aj ženský tenis ide nahor. V zákulisí je veľmi veľa ľudí, ktorí by chceli, aby sa tenis uberal rovnakým smerom," vysvetlila rodáčka z Bilzenu a pokračovala:

"Pre jedného človeka je ťažké niečo zmeniť, ale pokiaľ máme všetci podobné zmýšľanie, môžeme pôsobiť ako silný celok. Myslím si, že to je jediný spôsob, ako zlepšiť spoločné turnaje, dostať mužov a ženy na centrálne dvorce alebo zabrániť neskorým nočným začiatkom zápasov."

V piatok sa v Londýne pred slávnostným žrebom tohtoročného Wimbledonu stretnú tenisové legendy, a to práve v hoteli Millennium Gloucester, kde bola v roku 1973 založená WTA. Spolu s Clijstersovou tam budú Steffi Grafová či Billie Jean Kingová, ktorá bola na čele polstoročia starých udalostí.